Sosyal medya ajansı, markaların sosyal medya platformlarındaki konumunu ve ihtiyaçlarını gözetmektedir. Bu doğrultuda markanın pazarını, hedef kitlesini ve rakiplerini iyi analiz ederek, stratejik hamlelerle sosyal medyada itibar kazanımı sağlamaktadır. Sosyal medya platformları bireysel hesaplar ve işletme hesapları olarak ikiye ayrılmaktadır. Bireysel hesaplarda kullanıcı kendi bilinirliğini yaratmak adına içerikler üretmektedir, düşüncelerini ve değerlerini ifade etmektedir, ürün veya hizmetinin satışını sağlamaktadır.

İşletme hesaplarında ise bir markanın kurumsal imajı, vizyon ve misyonu, hizmetleri ve ürünleri, içinde bulunduğu pazarı öne çıkarmaktadır. Ancak tüm bu faaliyetleri profesyonellikle yürütebilmek sosyal medya ajansının görevidir. Paylaşımların organize edilmesi ve talep yaratacak kurgular oluşturmak için sosyal medyanın dinamiklerini iyi bilmek ve iyi kullanmak gerekir. Tabii ki her alanın kendine ait bir uzmanı olduğunu düşünürsek, burada da ancak bir ajans ile iş birliği yaparak başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Sosyal medya ajansları, içerik üretiminden tutun paylaşım düzenine dek tüm süreçleri yürütmektedir. Oldukça güçlü bir pazarlama aracı olan sosyal medyanın gücü günümüzde azımsanamaz niteliktedir. Sosyal medya araçlarının etkili şekilde kullanılması, aynı sektörde yer alan ve içerik üreten kullanıcılar arasındaki ayrımı ortaya çıkarmaktadır. Günümüzde dijital medya araçlarının yoğunlukla kullanılması haliyle sosyal medyayı vakit geçirecek en iyi alanlardan biri haline getirmektedir. Devamlı görsel, video ve içerik tüketen kullanıcıların birbirine benzer paylaşımlar görmekten sıkıldığını düşünmemek imkansızdır. Milyonlarca kullanıcıyı içerisinde barındıran bu platformlar, kreatif sosyal medya yönetimi sağlayan ve inovatif bakış açısına sahip olan hesapları severler.

Kullanıcılar dijitaldeki tüm alanlara çok daha zahmetsiz ulaşabildiği için akla gelebilecek tüm arayışlarını bu platformlar üzerinden gerçekleştirmektedir. Bireysel veya işletme hesabı yönetirken de kullanıcıların eğilimlerini ve aksiyonlarını baz almak önemlidir. Bir ürün veya hizmet satın almadan evvel sosyal medya hesaplarını kurcalayan, yorumları inceleyen ve takipçi sayısına bakarak güven duygusunu tazeleyen kullanıcıların dikkatini çekmek için sosyal medya ajansı devreye girmektedir.

Sosyal Medya Ajansı Ne İş Yapar?

Sosyal medya ajansı, bireylerin veya işletmelerin dijital iletişim stratejilerini belirleyerek, markaya ait bir imaj yaratmaktadır. Bu imajı yaratırken; logo, renk katalogları, yazı fontları ve yaklaşım dili gibi detayları seçerek, marka sahibinin onayına sunmaktadır. Marka sahibinin onayı dahilinde süreçlere start verilmektedir. Paylaşımların sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi adına içerik takvimleri çıkarır ve mottolar hazırlar.

Yapmış olduğu hedef kitle analizinin dışına çıkmadan, paylaşımların maksimum etkileşim almasını ve potansiyel müşterilere erişmesini amaçlar. Sosyal medya yönetimi konusunda uzman ekiplerle faaliyet veren sosyal medya ajansı, tüm sosyal platformların birbirinden farklı kullanım alışkanlıkları barındırdığını bilir. Bu nedenle platformları ayrıştırarak, her platform adına farklı içerikler üretir. Bu sayede aldığı etkileşimler ve geri dönüşlerle marka ve takipçiler arasında bir sadakat duygusu oluşturur.

Sosyal medya kullanıcılarının sabır eşiklerinin ne kadar düşük olduğunu tahmin etmek zor olmadığından, kusursuz bir iletişim kurulmasını sağlar. Moderasyon hizmeti ne kadar hızlı gerçekleştirilirse, müşterinin ürün veya hizmeti satın alma hızı da bir o kadar artacaktır. Gelen yorumlara ve mesajlara ilk 5 dakika içerisinde dönen markaların, müşteri kitlesini çok daha kolay ikna edebildiği görülmektedir. Son olarak sosyal medya yönetimi sağlarken, sosyal medya uzmanları ile çalışan ajanslar, markaların bir aylık paylaşım sürecini tamamladıktan sonra raporlamalarını yapmaktadır ve marka sahiplerine iletmektedir.

Sosyal Medya Ajansının Ekip Yapısı

Sosyal medya yönetimi hizmeti, değişkenliğe uğrayan ve dönemlik kampanyalara ayak uydurmayı gerektiren yeni nesil bir dünyadır. Bu bağlamda bir markanın veya bireyin dijitaldeki tüm varlıklarını oluşturmak ve yönetmek sosyal medya ajansı yükümlülüğündedir. Ancak marka adına deneyimli ve sektörün önemli referanslarına imza atmış bir sosyal medya ajansı ile ilerlemek daha doğru gelecek adımları atılmasını sağlayacaktır. Markayı başarı hedeflerine taşırken, kreatif içeriklerle rakipleri gölgede bırakabilirsiniz. Peki sosyal medya ajansında ekip yapısı kimlerden oluşur?

●       Sosyal Medya Uzmanı

●       Sosyal Medya Yöneticisi

●       Topluluk Yöneticisi

●       Metin Yazarları

●       Grafik Tasarımcılar

●       Dijital Pazarlama Uzmanı

●       Kreatif Direktör

●       Art Direktör

Sosyal medya yönetimi hem yeni müşteri kitlesi oluşturmak hem de mevcut müşterilerin marka ile olan iletişimini ve markaya bağlılığını güçlendirmek adına çok önemlidir. Sosyal medya ajansı markaya dijital bir kimlik kazandırarak ve iletişim stratejilerini geliştirerek işe başlamaktadır. Markanın takipçilerinin gözünden görünümü ve verdiği izlenim tamamen sosyal medya ajansının stratejisidir.

Sosyal Medya Uzmanı Ne Yapar?

Sosyal medya uzmanı , bireyler veya işletmeler için bilinirlik kazanmak, pazarlama süreçlerini geliştirmek ve cirolarını yükseltmek adına kampanya kurguları oluşturmak , bunları uygulatmak ve gözlemlemek gibi süreçlerden sorumludur. Bu alanda hizmet veren uzmanların öncelikle sosyal medya platformlarında dikkat çekici içerik fikirlerine adapte olabilmeleri ve çevrimiçi mecralarda oluşabilecek kriz yönetimlerine hazırlıklı olmaları gerekir. Sosyal medya uzmanı, çözülmesi gereken ve tıkanıklık yaratan konularda hızlıca süreci yönetmelidir. Sosyal medya uzmanının bir diğer görevlerini sıralayacak olursak;

●       Periyodik olarak özgün içerik fikirleri geliştirmek ve video hikayeleri oluşturmak

●       Sosyal medya platformlarını iyi araştırmak ve yaptığı analizlere göre sosyal medya stratejileri oluşturmak

●       Kriz yönetimini başarılı bir şekilde sağlamak, kötü yorumları ve yanlış anlaşılmaları kısa sürede düzeltmek

●       Marka ve topluluk değerlerine yakışır nitelikle sosyal medya sayfaları ve profilleri oluşturmak

●       Sosyal medya pazarlaması konusunda bilgi ve birikim sahibi olmak

●       Sosyal medya platformlarında trafiği arttıracak analiz raporlarını incelemek

●       Geleceğe yönelik araştırmalar yapmak ve trendlerden haberdar olmak

●       Markanın ismini iyi yönetmek ve marka adına kampanyalar geliştirmek

●       Tüm departmanlarla iş birliği ve fikir alışverişi içerisinde olmak

Bir markayı bilinir hale getirmesi beklenen sosyal medya uzmanı, yaratıcı yönü ve yenilikçi bakış açısıyla işletmelerin gören gözleri ve duyan kulakları olmak zorundadır. Markaların sosyal medya dinamiklerini kendi kendilerine yönetme çabalarının başarı ile sonuçlanması maalesef ki çok ama çok zordur. Yeterli bilgi birikim ve deneyim sahibi olmayan marka sahiplerinin sosyal medya platformlarındaki aksiyonlara karşı gücü yetersizdir. Bu sebeple görsel ve yazılı iletişimi kuvvetli olan sosyal medya uzmanı, bir markanın kurtarıcısı olabilecek niteliktedir.

Sosyal Medya Ajansı İle Çalışmak Markalara Ne Kazandırır?

Sosyal medya hesaplarının asıl ihtiyacı büyük ölçülerde değil küçük ölçülerde takipçiler edinmektir. Markanın sosyal medya üzerinden gelen takipçilerinin hedef kitlesi mi yoksa herhangi bir kullanıcı mı olduğunu ayırt etmek önemlidir. Çünkü sosyal medya platformlarında etkileşim kazanmanın yolu fazla takipçiye sahip olmak değildir. Takipçi sayısına bağlı olarak gelen etkileşim oranları yeterli değilse, hesabın kalite puanı düşmektedir.

Yani hesapta etkisi bulunmayan tüm takipçiler, aslında markaya faydadan çok zarar sağlamaktadır. Devamlı kendini yenileyen ve her geçen gün yeni trendlerin hakim olduğu sosyal mecralar, oldukça renkli alanlardır. Bu sebeple hedef kitleyi anlamak ve trendlerin öncüsü haline gelmek adına devamlı deneme yanılma yöntemleri içerisinde olmak gerekir. Sosyal medya uzmanları da bu noktada marka için fikirler üreterek, yeni farkındalıklar yaratmaktadır.

Bir marka ister e-ticaret alanında hizmet veren bir marka olsun, ister imaj odaklı çalışan bir marka olsun. Özgün ve kreatif içerik fikirleriyle sosyal medya da fark yaratmak için deneyimli bir ajans ile iş birliği kurmak en akıllıca yöntemdir. Sosyal medya yönetimi sağlarken sosyal medya reklam hizmeti de alabileceğiniz çok yönlü bir sosyal medya ajansı ile çalışmak gelişiminize maksimum katkı sağlayacaktır. Creodive Dijital Medya Ajansı olarak markalar adına dijital pazarlama stratejileri geliştirmek ve doğru adımlar ile hareket etmek için 360 derece hizmet anlayışıyla daima buradayız. Markaları keşfedilir bir forma sokmak ve gelecek hedeflerine yaklaştırmak adına tüm faaliyetleri yürütmekteyiz.

Creodive Dijital Medya Ajansı İle Sosyal Medya Yönetimi Hizmeti

Markaların dijital varlıklarını geliştiren ve büyüme hedeflerine ortak olan Creodive, ortaya çıkardığı case study ile dönüşüm oranlarını ve katkılarını şeffaflıkla sergilemektedir. Markaların dijital dönüşüm kapsamında ihtiyaçlarına yanıt veren ve bu ihtiyaçların başında sosyal medya yönetimi hizmetinin geldiğini vurgulayan Creodive dijital medya ajansı : bugün çağın gerisinde kalanların ileride çok daha hızlı koşup rakiplerine yetişmeye çalışacaklarını fakat asla yetişemeyeceklerini vurgulamaktadır. Creodive Dijital Medya Ajansı başka hangi hizmetleri verir?

●       Web Tasarım

●       Sosyal Medya Yönetimi

●       SEO Ajansı

●       Grafik Tasarım

●       Logo Tasarımı

●       Google Ads Reklamları

●       Sosyal Medya Reklamları

olarak sıralanmaktadır. Markaların hikayesini oluşturan, stratejilerini belirleyen, hedef kitlesini analiz eden ve marka imajını çizen Creodive dijital medya ajansı eşsiz ve benzersiz yönleriyle markaların farkını ön plana çıkarmaktadır.

Yunus Doğukan Oğlakcı Kimdir?

Son zamanların en iyi dijital yatırımcıları arasında yer alan Yunus Doğukan Oğlakcı, başarısını Creodive Dijital Medya Ajansı faaliyetleri ile devam ettirmektedir. Creodive Ajans Kurucusu olarak başarılı bir ekibi bir araya getirdi ve dijitaldeki ihtiyaçlar hakkında ne kadar ön görü sahibi olduğunu gözler önüne serdi. Markaların dijitalde sahip olmak isteyebileceği tüm hizmetleri bir arada sunan 'Yeni bir jenerasyon tasarlıyoruz' mottosu ile hayata geçirdiği Creodive Dijital Medya Ajansı kurucusu oldu.

Gelişen dünya ile beraber dijitalde vakit kaybetmeden bir alan satın almak veya bir hizmete yönelmek fazlasıyla kıymetlendi. Bu nedenle markalar dijital mağazalarının, fiziksel mağazalarından çok daha fazla kazanç getirebileceğini kavradı. Potansiyel müşterileriyle zamandan ve mekandan bağımsız iletişim kurabilmek isteyen işletmeler, dijital medya ajansı arayışına girdi. Bu anlamda da sektörün başarılı ajanslarından biri Creodive Dijital Medya Ajansı ön planda yer aldı.

Markalaşma sürecinin çok zorlu bir yokuş olduğunu bilen ve buna uygun stratejiler geliştiren Yunus Doğukan Oğlakcı , dijital dünyaya dair bilgi ve birikimlerini kurucusu olduğu ajans çatısında birleştirdi ve mikrodan değil makrodan bakabilme yetilerini aktardı. Trendlerin getirdiği yeni kullanıcı davranışlarına markaların adapte olmasını kolaylaştırarak, işletmelerin dijital çözüm ortağı oldu. Creodive var olduğu günden bu zamana dek markaların dijitalde bir kimlik sahibi olmaları ve başarı hedeflerine kolaylıkla ulaşabilecekleri alanlar tanımalarını sağladı. Süreçler tüm ekibin katkıları ve takım çalışmalarıyla ilerledi.

Yunus Doğukan Oğlakcı ; müşteri ilişkileri yüksek, müşterilerle fikir alışverişleri yapan, markaların ihtiyaçlarını gözeten, dijital stratejileri belirleyen, ve hedef kitleye yaklaşım dili vs. gibi birçok kriteri baz alan bir ajansın kurucusu olmanın mutluluğu içerisinde. Dijitalde marka bilinirliğini oturtmak zorlu bir yolculuk fakat asla imkansız değil. Bu yolculuğa Creodive ile çıktığınız takdirde Ajans Başkanı 'Yunus Doğukan Oğlakcı' ve markaların dijital süreçlerini yöneten Sosyal Medya Uzmanı 'Esma Elveren' daima sizlere profesyonel hizmet vermek için yanınızda olacak..

Editör: Ersin Tanitim