Son zamanlarda sözleşmeli personellere verilecek kadro gündemde yer almaya devam ediyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalar sonrasında yüz binlerce sözleşmeli personel kadro almak için sıra bekliyor. Yaklaşık olarak 600 bin kişinin kadroya geçişini sağlayan bu çalışmayla birlikte teknik olarak kimlerin kapsama alınacağı da vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Yapılan incelemelere göre, süre kaynak ve dayanak açısından sözleşmeli personel arasında farklılıklar bulunduruyor.

Çalışma Ne Zaman Tamamlanacak?

Çalışmalar sürdürülürken bazı taslaklar belirlenmiş durumda. 16 maddeden oluşan talep dosyası da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunuldu. Bu konuda yapılan görüşmelerin yakın zaman içerisinde tamamlanması bekleniyor. Çalışmanın görüşmeleri tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki hafta konu hakkında açıklama yapılması bekleniyor. Açıklamanın da yapılmasıyla birlikte Ekim ayından sonra tasarının Meclis'e gelmesi beklenmekte. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirterek; "Meclis açıldığında sözleşmeli personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz. Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız." ifadelerini kullanmıştı. 

Taleplerde Neler Var?

Taleplerin en başında süre ayrımı yapmadan mevcut tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yer alıyor. Bu kapsamda olan kişi sayısı 565 bin 35 kişi. Bunun dışında Memur-sen sözleşmeli personel mevzuatının değiştirilmesi de talepler arasında bulunuyor. Sosyal güvenceye tabi olma ayrımının ortadan kaldırılarak, yer değişikliği hakkına dair eşitsizliğin ortadan kaldırılmasını ve görevde yükselme, unvan değişikliği hakkı önündeki engellerin kaldırılması, tayin, nakil, izin hakları, terfi ve disiplin cezalarının kadro görevlisi ile eşitlenmesi istenmekte.