Uzaktan kumandalı insansız sualtı robotu, en yaygın tanımıyla, bir operatör tarafından  uzaktan kontrol edilebilen, çeşitli amaçlarla çeşitli işlevleri yerine getiren ve su altında tehlikeli işlevleri yerine getiren bir sualtı robotudur. Uzaktan Kumandalı İnsansız sualtı robotu Sistemi; araca ek olarak, aracı kontrol eden operatöre, operatörün kontrolünü sağladığı donanımlara, aracı yüzeye bağlayan kablolara ve aracın indirilmesini sağlayan vinç mekanizmasına sahip olması gerekir.

Uzaktan kumandalı sualtı robotları, yakındaki nesnelerle etkileşime girerken yakın mesafeden çalışmak için genellikle robotik kolları veya diğer araç cihazlarını kullanır.

Video İyileştirme Sistemleri

Bir video iyileştirme sistemi, kötü hava ve su altı görüntülerinin iyileştirilmesine izin veren önemli bir sistemdir. 2003'ten beri kullanımda olan video iyileştirme sistemleri, LYNN'nin patentli teknolojisini kullanan Stellar Defence ürünlerinde mevcuttur. Video ekipmanlarında yaygın olan sorunları ortadan kaldırır ve net bir görüş sağlar. Hal böyle olunca Stellar Defence, çeşitli sualtı ve yüzey teknolojilerinin yanı sıra video iyileştirme sistemleri ve daha birçok güvenlik sistemini edinme fırsatı sunuyor. Video iyileştirme sistemleri en çok şu alanlarda kullanılır:

·        Adli Olaylarda Suçlu Bulma

·        Sualtı Görüntüleri

·        Mobesse Kameralar

·        Alışveriş Merkezleri

·        Askeri donanma yer alıyor.

Ürün, kullanıldığında iyi performans gösterir. Ürün, zengin yapay zeka, gerçek zamanlı video geliştirme, yüksek performanslı CPU ve GPU görüntü işleme özelliklerine sahiptir. Yüksek hızlı elektronik tasarım sayesinde, yüksek donanımlı video geliştirme teknolojisi, gerçek zamanlı video iyileştirme imkanı sağlar. Hava koşullarından bağımsız olarak patentli sinyal ve görüntü işleme yöntemlerini optimum düzeyde gerçekleştirir.

Video İyileştirme Sistemlerinin Performansı

Stellar Defence olarak sunduğumuz ürünler arasında olan ve birçok alanda tercih edilen Video İyileştirme Sistemi, geniş bir uygulama yelpazesi sunmaktadır. Stellar Defence tarafından sunulan bu hizmet, görüntüleri video iyileştirme ile keskinleştirme yeteneği sağlayabilir.

Genel olarak, kamerada su damlacıkları veya sis oluştuğunda, görüntü tanıma yeteneği önemli ölçüde düşer. Sonuç olarak, ortaya çıkan görüntünün kalitesinde bir bozulma gözlemlenir. Bu noktada Stellar Defence sayesinde sunulan video iyileştirme sistemleri bize detaylı görüş sağlayan normal kameralarda bile çalışma imkanı veriyor.

Editör: Ersin Tanitim