Trabzon Sürmene ilçesinde dün gece çıkan orman yangınları tam kontrol altına alınmışken, bu sabah saatlerinde ilçede kuvvetli fırtına etkili oldu… İşte tüm detaylar...

Sağanak yağmur, kar ve fırtına... Yurdun büyük bir bölümü doğal afetler ile boğuşuyor. Trabzon Sürmene ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması sebebiyle dün başlayan orman yangınları itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Tam yangın paniği geçti derken, Sürmene'de bu sabah denizde fırtına çıktı.

Trabzon'un Sürmene sahilinde ölü yunus bulundu! Trabzon'un Sürmene sahilinde ölü yunus bulundu!

Sürmene ilçesinde bu sabah saatlerinden itibaren şiddetini artıran fırtına sonrası,  dev dalgalar görüldü. Dalgalarla birlikte deniz suları yollara taştı. Karadeniz Sahil Yolu'nun bir şeridi trafiğe kapatıldı.

Yangın, rüzgar ve fırtına Trabzon genelinde etkisini iyice artırdı. Dün kent genelinde hava sıcaklığı 25 dereceye çıktı. Akşam saatlerinden beri Trabzon genelinde 10'dan fazla yangın çıktı.

Sürmene ilçesinin Yeniay mahallesi Baştımar mevkiinde başlayan yangın, gece saatlerinde rüzgarın hafiflemesiyle kontrol altına alındı.

Bu sabah Balıklı mahallesi sahil tarafında fırtına başladı. Rize-Trabzon istikametinde dev dalgalar ve fırtına sebebiyle ulaşım durdu. Caddeler göle dönerken, Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Şu sıralar bölgede ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

Editör: Didem Bektaş