TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Trabzon Valiliği ziyaretinin öncesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Trabzon ziyareti ile gündemde. Önce Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Kurtulmuş, sonrasında Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. İşte, bu iki önemli ziyaretten detaylar...

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret ederek, kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Binada vatandaşlarla da selamlaşan Kurtulmuş, Valilik Binası önünde toplu fotoğraf çekiminde de yer aldı.

Ardından, KTÜ Kanuni Kampüsü Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen KTÜ açılış töreninde kürsüye çıkan Kurtulmuş, İsrail-Filistin sorununa değindi.

Türkiye'nin dört bir yanında süren çatışmaların son derece gerilim dolu önemli olaylara gebe olduğuna değinen Başkan, Türkiye olarak bu coğrafyada ayaklarımızın üzerine basmamız gerektiğini vurguladı.

Numan Kurtulmuş, konuşması sırasında şu ifadelere de yer verdi: "Üç şehir üzerinden modern çağlarda yaşadığımız katliamları iyi anlamamız lazım: Auschwitz, Srebnenitsa ve Gazze."

Bakan Özhaseki Trabzon'da halkla buluştu Bakan Özhaseki Trabzon'da halkla buluştu

Kurtulmuş, tüm bu şehirlerdeki senaryonun aynı olduğunu, katiller, zalimler ve katliamı yapanların benzer olduğunu ifade etti.

Editör: Didem Bektaş