TDF yönetimi ilk önce İstanbul valiliği tarafından Yeni Taksim Camiinde düzenlenen Mevlit programına katılarak orada dualar ettiler. Buradaki programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de istişare eden Federasyon Başkanı İsmail Şatıroğlu her daim yanınızdayız mesajı verdi.

Programın ardından İstiklal Caddesi başından patlama alanına yürüyen TDF yönetimi vatandaşlara karanfil dağıtarak olayın gerçekleştiği noktada dualar ile çiçeklerini bıraktı ve ardından Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu Basın Açıklaması Yaptı.

Şatıroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı ‘’Değerli basın mensupları, ülkemin güzel insanları öncelikle bizleri burada yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak biz İstiklal Caddesinde yapılan bu hain saldırıyı kınıyoruz. Adı İstiklal olan bu caddemizin ismini lekeletmeyeceğimizi buradan ilan ediyorum. İstiklalimize ve İstikbalimize kimsenin göz koymasına bu millet müsemma göstermeyecektir. Biz Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak Edirne’den Kars’a kadar bütün vatan toprağının bir olduğunu ve bu milletin bu insanların kardeş olduğunu burada ifade etmek istiyoruz. Bu birlikteliğimize bu kardeşliğimize hiç kimsenin zeval vermemesi adına elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimize buradan ilan ediyoruz. Biz tek vücut olarak tek bir millet olarak bu vatanın İstiklal olan bu caddenin üstünde yapılan bu hain saldırıyı bütün milletimin adına şiddetle kınıyorum, lanetliyorum Ne Mutlu Türküm Diyene’’ diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu

 

Haberi İzlemek İçin: https://youtu.be/6OybIndNrp4