Tek kullanımlık bardaklar , son derece pratik bir kullanım sunmasından dolayı farklı alanlarda sıklıkla tercih edilir. Kafeler, restoranlar ve butik kahvecilerin al-götür faaliyetlerinde kullanıldığına rastlayabilirsiniz. Uygun maliyetli olması ve kaliteli malzemelerden temin edildiğinde sağlığa zarar vermemesi hem işletme hem müşteriler açısından avantajlıdır.

Bu bardaklar, karton veya plastik bardak olarak iki farklı çeşitten oluşur. Her ikisinin de kaliteli olduğundan emin olmalı, sağlığınızı riske atacak unsurlara yer vermemelisiniz. “Biz Size Yeteriz”, tek kullanımlık bardak üretiminde kalitesi ve özenli tasarımlarıyla öne çıkan bir firmadır. Toptan satın alabileceğiniz bardak kutularını seçerken 60 adet veya 120 adet gibi çok sayıda ürünü bir arada bulmanız mümkündür.

Tek Kullanımlık Karton Bardaklar

Karton bardak, endüstriyel ve seri üretim avantajları olmasından dolayı uygun maliyetlerle temin edilebilen ürün seçenekleri içerisindedir. Günümüzde farklı hammaddelerle imal edilen ürünlerin bir kısmı sağlıklı, bir kısmı ise ciddi anlamda zararlıdır. Üretim malzemelerine bakıldığında;

·       Selüloz,

·       Saman,

·       Keten,

·       Pamuk lifleri gibi hammaddeler kullanıldığı görülür.

En sağlıklı hammaddesi ise PE kaplı bobin kağıtlardır. Eğer karton bardakların yüksek ısıda şeklini kaybetmemesini ve kanserojen madde içermemesini istiyorsanız, kesinlikle bu hammaddeden temin edilen ürünlere yönelmelisiniz. Avrupa standartlarında üretim yapan Biz Size Yeteriz firması, beklentilerinizi karşılayacak nitelikte karton bardaklara sahiptir.

Karton Bardak Tüketim Alanları

Karton bardak üretimi uzun zamandır yapılan ve kullanım alanı en yaygın olan ürünlerden biridir. Tüketim alanları, genellikle yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerdir. Bu ürünler, hem sıcak hem soğuk içeceklerin servisinde kullanılabilir. Aynı zamanda çeşitli tatlılar da karton bardaklarla servis edilerek satılır.

Sokak lezzetleri arasında sayabileceğimiz haşlanmış mısır, irmik helvası, sakızlı muhallebi, çoğu zaman karton bardaklarla servis edilmektedir. Malzeme kalitesi yüksek olan bardaklar, yiyeceklerin besin değerini etkilemez ve sağlığa zarar vermez. Aynı zamanda yüksek ısı, bardağın şeklinde herhangi bir bozulmaya neden olmaz.

Tek Kullanımlık Bardak Çeşitleri

Tek kullanımlık bardaklar, üretim malzemeleri ve tasarımlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu ürünleri birbirinden ayıran birçok özellik olması, kullanım alanlarının farklılık göstermesine neden olmaktadır. Günümüzde en çok tercih edilen bardak çeşitleri şunlardır:

Karton Bardaklar

Karton bardak fiyatları itibari ile plastik bardaklardan daha maliyetlidir. Ancak özellikleri diğer ürünlere göre daha avantajlı olduğundan, rağbet oranı yüksektir. Yüksek ısıda şeklini kaybetmeyen bardaklar, özel tasarımlar yapılması açısından da son derece avantajlıdır. İşletmelerin logoları ve isimlerini taşıyan kaliteli tasarımlar, seri veya endüstriyel üretimle yapılabilir.

 

Plastik Bardaklar

Plastik bardak fiyatları bütçeyi sarsmayan niteliktedir ve karton bardaklara göre daha uygun ücretlerle temin edilebilir. Kullan-at ürünleri olarak bilinen plastik bardaklar, sıcak içeceklerin servisi için uygun değildir. Plastik bardak, soğuk içecek servislerinde, pikniklerde, işletmelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Yüksek kalitede üretim yapan Biz Size Yeteriz firması, tek kullanımlık bardak çeşitlerinin tamamının satışını yapmaktadır.

Tek kullanımlık Bardaklar Sağlıklı mı?

Tek kullanımlık bardak , üretim malzemelerine göre sağlıklı veya sağlıksız olarak değerlendirilebilir. Doğrudan plastik ya da karton bardakların zararlı olduğunu söylemek doğru değildir. Ancak hammaddelerinin bir kısmı, kanserojen maddeler içerebilir ve uzun vadeli kullanımlarda hormon bozukluğuna yol açabilir.

Plastik bardak, sıcak içeceklerin servislerinde kullanılmamalı ve mümkün olduğunca kalite standartları yüksek firmalardan temin edilmelidir. Karton bardaklar ise PE kaplı bobin kağıtlarla imal edildiğinde sağlığa zarar vermez. Ürün seçimlerinde tercih edeceğiniz firmaların, el değmeden üretim yapmasına ve kalite standartlarına dikkat etmelisiniz. Biz Size Yeteriz firmasının bardak alternatifleri, sağlığınız için son derece uygundur.

Ayrıca daha detaylı şekilde bilgi sahibi olmak isterseniz sayfamızı inceleyebilirsiniz;

https://www.bizsizeyeteriz.com/tek-kullanimlik-bardaklar