Türkiye’nin milli teknolojisini geliştirmesi bakımından büyük rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi Teknoloji Bakanlığınca yürütücülüğünde düzenlenen Teknofest; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleyişi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete 6’ncı kez ev sahipliği yapıyor.

Etkinlik, toplumun teknolojiye olan merakını artırmaya ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmemiz konusunda farkındalık oluşturulmasını hedefliyor. Yüzbinlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için Teknofest çeşitli alan ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenliyor.

Yerli teknolojiler TEKNOFEST'te sahneye çıktı - haberler - Teknoloji  Haberleri

2018 ve 2019’da İstanbul’da yapıldı

Etkinliğin ilki 2018’de İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilmişti. 2018’de Teknofest kapsamında 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına toplamda 4 bin 333 takım, 20 bin genç başvuru yapmıştı. 2018’deki festivali 550 bin kişi ziyarette bulunmuştu.

Teknofest’in ikincisi ise 2019’da yine İstanbul Havalimanı’nda yapılmıştı. Teknofest 2019 ise 19 farklı kategoride teknoloji yarışmalarına 81 il ve 122 ülkeden 17 bin 373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurmuştu.

Teknofest, 2019 yılında 1 milyon 720 bin ziyaretçisiyle “dünaynın en büyük havacılık festivali” olmayı başardı.

Teknofest tekrar İstanbul’da

Teknofest’in Türkiye’nin 100. Yılında İzmir, Ankara ve İstanbul’da düzenlenmesi planlanmıştı. 16-19 Mart’ta düzenlenecek olan İzmir’deki etkinlik, deprem felaketleri sebebiyle ileri tarihe ertelendi.

Teknofest'in İstanbul etkinliği, 27 Nisan-1 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. Teknofest'te bu yıl 41 ana yarışma, 102 farklı kategoride düzenleniyor ve bu yarışmalara 332 bin takım ve 1 milyondan fazla yarışmacı katılıyor.

Yarışmalarda 13 milyon TL'nin üzerinde ödül, 30 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği verilecek.

TEKNOFEST Samsun 3. gününde tüm hızıyla devam ediyor

Türk Yıldızlarından Solo Türk'e birçok uçuş gösterisi

Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Jandarma Çelik Kanatlar, Bayraktar AKINCI, ATAK ve Anka da etkinlik kapsamında uçuş gösterileri gerçekleştirecek.

Bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak olan etkinliğe ziyaretçi kaydı "teknofest.org" adresinden yapılabiliyor.

İstanbul'un ardından TEKNOFEST, ziyaretçilerini 30 Ağustos-3 Eylül'de Ankara Etimesgut'taki 11'inci Hava Ulaştırma Üssü'nde ağırlayacak.

Festival alanında Türkiye'nin gökyüzündeki yeni gücü KIZILELMA da olacak. Çorlu Havalimanı'ndan kalkan KIZILELMA, yaklaşık 35 dakika süren uçuşla Atatürk Havalimanı'na vardı.