Samsung, Android akıllı telefon piyasasında önde gelen markalardan biri ve bunun arkasındaki en önemli sebep, yılda iki kez piyasaya sürdüğü premium amiral gemisi telefonlar. Galaxy S ve Galaxy Note serisine bölünmüş olan bu cihazlar, her yıl yalnızca diğer Android telefon üreticilerine karşı savaşmakla kalmayıp, premium özellikleri ve tasarımlarıyla ön plana çıkan farklı işletim sistemine sahip telefonlara da alternatif olabiliyor. Bu cihazların sonuncusu, Samsung tarafından piyasaya sürülen Galaxy Note 20 serisi telefonlar. Seri, iki yeni telefonu, Galaxy Note20 ve Note 20 Ultra'yı içeriyor. Her ikisi de birinci sınıf cihazlar olsa da Samsung Galaxy Note20 Ultra oldukça sıra dışı özelliklere sahip bir telefon. Bu yeni cihazlar akıllı telefon endüstrisini kendi segmentlerinde yeniden yorumluyor. Mümkün olan her şekilde, bu yeni telefonlar teknolojideki ilerlemeyi simgeliyor ve oldukça zekice hazırlanmış bir tasarımı güçlü donanımla birleştiriyor. Öncelikle, Galaxy Note20 ve Galaxy Note20 Ultra'nın en büyük artılarından biri tasarımı gibi görünüyor. Samsung tarafından piyasaya sürülen önceki modeller, kendi başlarına güzel görünümlü cihazlarken bu iki ürün tasarım çizgisini yepyeni bir seviyeye taşıyor. Note20 modeli minimalist tuşları ve dikdörtgen kamera alanıyla dikkat çekerken her cihazın kaleminin telefonla uyumlu olması da dikkat çekiyor. Aynı şekilde Note20 Ultra, yalnızca metal ve camdan yapılmış muhteşem bir kasaya sahip. Ancak onu Note 10+ ve S20 Ultra'dan oldukça farklı kılan, cihaz üzerindeki camın işlenme biçimi. Galaxy Note20 Ultra da arka tarafında cam kullanıyor. Ancak bu sefer arkadaki cam kısım, yakın geçmişte Samsung'un amiral gemilerinde gördüğümüz parlak yansıtıcı işlem yerine buzlu cam kaplamaya sahip. Bu, Note 20 Ultra'ya sade bir sınıf hissi vermesine yardımcı oluyor.

Kendi Segmentinde En Ön Sırada

Samsung, ayrıca telefonu profil olarak diğer üst düzey modellerden çok daha ince hale getirerek Galaxy Note20 ve Galaxy Note20 Ultra'nın elde oldukça hafif ve ergonomik bir his vermesini sağlıyor. Bununla birlikte, önceki nesil telefonlardan çok daha hafif şekilde tasarlanmış ve ağırlık telefonun her tarafına eşit bir şekilde yayılmış. Yani cihazı avuç içinde tutmak oldukça doğru hissettiriyor ve elinizden kolay kolay kaymıyor. Note20 6,7 inç ölçüleri ile 16 milyon renk çözünürlüğü sunuyor. Kolaylıkla taşınabilen bu cihaz keskin görüntülere sahip olmanızı sağlıyor. Note20 Ultra ise ön tarafta, 6,9 inç WQHD ekrana sahip olmanın yanı sıra oldukça başarılı bir panel performansına sahip. Keskin renklere sahip ekran, siyah ayrıntıları oldukça hoş şekilde sergilemeyi başarıyor. Telefonun arka kamera kurulumu, aslında diğer modellerden daha belirgin, oldukça kalın bir kamera çıkıntısına sahip. Bununla birlikte, Galaxy Note20 Ultra'nın kamera modülü rakiplerinden çok daha iyi iyi bir görünüme sahip. Bu hoş tasarımlı kasanın altında, Exynos 990 SoC işlemci kullanılıyor. Eski bir yonga setinin kullanımı biraz yanıltıcı olsa da Samsung'un 12GB RAM ile eşleştirmesi ortaya üst düzey bir performans çıkarıyor. Ayrıca iki cihazda da 256 GB genişletilebilir depolama alanı da bulunuyor, böylece telefonunuzun dahili hafızası konusunda endişelenmenize de gerek kalmıyor. Bu yapılandırma oldukça iyi çalışıyor ve herhangi bir gecikme veya takılma problemi ile karşılaşma riskini sıfıra indiriyor. Kamera teknolojisini daima ileri taşıyan Samsung bu iki üründe de 12 megapiksel ultra geniş kameranın 5x gerçek optik yakınlaştırmayı destekleyen 12 megapiksel telefoto kameraya yer veriyor. Bunun yanı sıra Note20 64 megapiksel ana kameraya sabitken Ultra modeli 108 megapiksel bir ana kamerayla kaşımıza çıkıyor. 3x hibrit optik yakınlaştırma, 12 megapiksel birincil kamera ve 12 megapiksel ultra geniş kameraya oldukça dikkat çekici. Bu telefonlar ile 8K videoları kaydedilebilirken Zoom özelliği sayesinde 50x'e kadar yakınlaştırma yapabilmeniz mümkün.

Çığır Açan Bir Performans

Note20 Ultra ayrıca 4.500mAh pile sahip. Bu Samsung Galaxy Note20 4.300mAh pilden biraz daha büyük bir batarya. Samsung'un son derece optimize edilmiş kullanıcı arayüzü, orta-yüksek kullanımda en az bir gün dayanmasına yardımcı olacak kadar güçlü. Note 20 25W hızlı şarj desteği sunarken bu performans Ultra modelinde 45 W’a çıkıyor. Bu cihazlar yeni bir S Pen kullanımını da destekliyor. Ancak, en büyük yükseltme kesinlikle S Pen'in önceki sürümünde 42 ms olan gecikmeyi 9 ms'ye düşüren yenilik. Bu, S Pen'in daha duyarlı hissetmesini sağlıyor ve hızlı 120Hz ile eşleştirildiğinde, Note20 Ultra'nın ekranında bir esinti gibi akmasına yardımcı oluyor. Note20, 2400x1080 çözünürlüğü ile karşımıza çıkıyor. Oldukça keskin görüntülere ulaşmanıza yardımcı olan bu özellik Ultra modelinde daha da yükseliyor. Note20 Ultra, inç başına 508 piksel (ppi) piksel yoğunluğunda ve 19,3: 9 en boy oranında, 1440x3200 piksel çözünürlüğe sahip 6,90 inç dokunmatik ekranla geliyor. Samsung Galaxy Note20 Ultra, 2.4GHz'de 4 çekirdek ve 1.8GHz'de saat hızına sahip 4 çekirdek içeren, 2.4GHz sekiz çekirdekli Samsung Exynos 990 işlemci tarafından desteklendiği için, ekran ve telefonun performansı oldukça rahat ve akışkan. 12GB RAM çoğu uygulamayı aynı anda çalıştırmanıza olanak sağlıyor. İki telefon da Android 10 ile çalışıyor. Note20 4300 mAh’lik çıkarılamaz bir pil ile başarılı bir performans sergilerken bu değer Ultra modelinde 4500’e kadar çıkıyor. Samsung cep telefonu, kablosuz şarjın yanı sıra özel hızlı şarjı da destekliyor. Note20 modeli f/1.8 diyafram ve 64 MP telefoto kamerası ile dikkat çekerken aynı diyafram açıklığında ana kamerasıyla da benzersiz fotoğraflar çekmenize yardımcı oluyor. f/2.2 açıklığı ile fazladan geniş bir çekim açısı sunan bu telefon aynı zamanda 10 megapiksellik bir ön kamera taşıyor. Aynı şekilde Samsung Galaxy Note20 Ultra, arka tarafında, f/1.8 diyafram açıklığına ve 0.8 mikron piksel boyutuna sahip 108 megapiksel birincil bir kamera barındırıyor; f/3.0 diyafram açıklığına ve 1.0 mikron piksel boyutuna sahip ikinci bir 12 megapiksel kamera ve f/2.2 diyafram açıklığına ve 1.4 mikron piksel boyutuna sahip üçüncü bir 12 megapiksel kamera dilediğiniz netlikte ve kalitede fotoğraf çekmenize olanak sağlıyor. Arka kamera kurulumu otomatik odaklamaya sahip ve selfie'ler için ön tarafta f/2.2 diyafram açıklığına ve 1.22 mikron piksel boyutuna sahip 10 megapiksel kamera bulunuyor. Ön kamera ayrıca otomatik netleme özelliğine de sahip.

Dilediğiniz Bağlantı Seçeneğini Kullanabilirsiniz

Samsung Galaxy Note20 ve Note20 Ultra, Android 10 tabanlı One UI işletim sistemini kullanıyor. Note 20, 161.6 x 75.2 x 8.3mm ölçülerinde ve 192 gr ağırlığında; Ultra 164.80x77.20x8.10 mm ölçülerinde ve 208 gram ağırlığındadır. İki telefon da Mystic Black, Mystic Bronze ve Mystic White renklerinde piyasaya sürülür. Su ve toza karşı koruma için IP68 derecesine sahiptir. Cam gövdelidir. İki telefonun da bağlantı seçenekleri arasında; Wi-Fi 802.11 a/b g/n/ac/Yes, GPS, Bluetooth v5.00, NFC ve USB Type-C bulunur. Cihazlardaki sensörler arasında ivmeölçer, ortam ışığı sensörü, barometre, pusula, manyetometre, jiroskop, yakınlık sensörü ve ekran içi parmak izi sensörü bulunur; yüz tanıma kilidi desteklenir. Özellikler açısından Note20 Ultra olağanüstü performans gösterirken Note20, daha hesaplı bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Giriş seviyesi Note kesinlikle şirketin en iyileriyle birlikte heyecan verici bir model. Note20 Ultra'dan biraz daha uygun fiyatlı olmasına karşın iyi bir performans sunar ve oldukça iyi fotoğraflar çekmenize olanak tanır. S Pen kalemi ve bir Android telefonda bulabileceğiniz en son yonga setleri dahil olmak üzere bazı üst düzey özellikler arıyorsanız, bu uygun fiyatlı modeli tercih edebilirsiniz.