Yenilenen Sandero'da X-Tronic şanzıman, kablosuz Apple Car Play, kör nokta uyarı sistemi ve elektrikli park fren gibi pek çok özellik var. Araçlar, Renault Grubu'nun CMF-B platformunda üretildi. Mart ayında yapılacak lansmanda yeni Dacia Sandero'nun 134.900 TL'den, Sandero Stepway'in ise 160.900 TL'den başlayan özel fiyatlarla showroomda yer alması bekleniyor. Sandero Stepway'in 2008 yılında çıkış yaptığı andan beri dünyada 2,1 milyon araç sattığı görüldü.

Yenilenen Dacia Sandero Stwpway, B-SUV segmentinde kabul edildi. Yeni tasarımda "Y" şeklindeki ışık imzalı LED farlar ve kromu andıran ön ızgara detayları dikkat çekti. Aynalar 13mm-115mm arttı. Yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımı düşük seviyelerde.

Stepway, Sandero'ya göre daha güçlü, yüksekliği 41 mm daha fazla. Genişliği 87 mm arttı. Kaput üzerindeki çizgilerle daha görkemli bir görünüme sahip. 2 farklı 16 inç jant seçeneği ile sunuluyor. Yeni Sandero’lar ilk kez sunduğu X-Tronic şanzımanla sınıfının ulaşılabilir otomatik vites seçeneğini getiriyor.