Özellikle de cep telefonların sürekli olarak kullanılması ile birlikte birtakım problemler de meydana gelebilmektedir. Teknolojinin gelişmesi, telefonların sürekli olarak güncellenmesi gerçeğini de ortaya çıkarmaktadır.

Telefon markalarının üzerinde çalıştığı bu güncellemeler ise genellikle yeni model telefonlar için geçerli olmaktadır. Bu sebeple de eski model telefonlarda zaman içerisinde yavaş çalışma ve bu gibi sorunlar meydana gelebilmektedir. Her geçen gün daha da fazla sayıda kişi tarafından yaşanan bu sorunlarda, kişilerin ilk tercihleri telefona format atmak ya da attırmak olmaktadır.

TELEFONA FORMAT ATMAK NE İŞE YARAR?

Telefonlara format atılmasının bir diğer sebebi ise, telefona farklı yollardan bulaşabilen virüslerdir. Telefonun mobil internet aracılığı ile kaynağı belli olmayan web sitelerinden indirilen fotoğraf, müzik ya da videolar telefona virüs bulaşması gibi problemleri de beraberinde getirebilmektedir.

Aynı zamanda bilgisayar aracılığıyla atılan bu gibi dosyalar ile de telefonlara virüs bulaşabilmektedir. Her geçen gün gelişen teknoloji ile değişen cep telefonları hayatımızın önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Android işletim sistemine ya da IOS işletim sistemine sahip olan telefonlara format atmak için farklı yolların denenmesi gerekir.

Telefona format atmak sistemi sıfırlamak anlamına gelir. Telefonda sistem ile ilgili bir mesele, arıza ya da hata var ise format atınca geçer, çünkü sistem sıfırlanır. Sistem sıfırlanınca telefon fabrika ayarlarına kısaca telefon ilk aldığınız gibi olur.

Telefona format attığınız süre; telefondaki virüsler silinir, kişisel dosyalarınız (yüklediğiniz resim, video, program vb.) silinir. Telefona format attıktan sonrasında telefona kayıtlı olan birey numaraları silinir. Bundan dolayı çok sinirlenebilirsiniz. Yapmanız ihtiyaç duyulan telefondaki numaraları sim karta taşımak olacaktır. Numaraları sim karta taşıdıktan sonra kolaylıkla format atabilirsiniz.

Telefona format attıktan sonrasında telefondaki şifreler ve parolalar silinir. Format attıktan sonrasında uygulama ve hesaplarınıza yine giriş yapmanız gerekir. Telefona format atmak sistemi sıfırlamaktır, telefona zarar vermez fakat dikkatsizce format atarsanız zarar verir.

ANDROİD TELEFONLARA NASIL FORMAT ATILIR?

Ana ekrandaki veya uygulamalar ekranındaki Ayarlar ikonuna dokunun.

Ayarlar menüsünün en alt bölümüne kaydırın.

Genel yönetim sekmesine tıklayın.

Sıfırla seçeneğine basın.

Fabrika verilerine sıfırla seçeneğine basın.

Sayfanın en alt bölümüne kaydırın.

Mavi Sıfırla butonuna basın.

Cihazın PIN kodunu girin ve Sonraki seçeneğine basın.

Hepsini Sil seçeneğine basın.

Telefonunuz yeniden başlayacak ve verilerinizi geri yüklemeden önce kurulum aşamalarını tamamlayacaksınız.