Cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte operatörler de baz istasyonlarını çoğaltmaya gidiyor. Telefonlarımız hemen her yer de çekmeye başladı. Teknolojiye uyumlu olarak da geliştiriyorlar. Cep telefonları ilk yaygınlaşmaya başladığında sadece şehir merkezlerinde çeken şebekeler akıllı cep telefonlarının hayatımıza girmesi ile birlikte internetin çekimi ve önemi de arttı.


2G ile hayatımıza giren internet şebekeleri 3G ve 4.5G olarak devam etti. Şimdiler de şebekelerde internet de dahil olmak üzere hemen her yerde kullanılıyor. Kullanımın artması ve teknolojinin ilerlemesi ile sorunlarda çoğalmaya başladı. Özellikle bazı kullanıcılar şebeke sorunu ile başı dertte. Cep telefonunun şebekesi çekmediği yönünde gelen şikayetler üzerine bizde okuyucularımız için ufak bir araştırma yaptık.

Cep telefonlarında şebeke & internet sorunu ve çözümü

Akıllı cep telefonlarının çoğalması ve kullanımı adeta ihtiyaç haline dönüştü. Telefonlarında şebeke sorunu yaşayan kullanıcılar öncelikle sorunun telefondan mı yoksa operatörden mi onu tespit etmemiz gerekli.
Cep telefonunuzun şebekesi bulunduğunuz ortamda gelip gidiyorsa bulunduğunuz ortam da operatörlerin baz istasyonlarının yetişemediği yerler olabilir. Bunun için büyük bir alana gerek yok, attığınız iki adım da bile şebekenizi kaybedebilirsiniz. Bunu aynı operatörü kullanan başka bir telefonla deneyerek öğrenebilirsiniz. Denediğiniz halde diğer telefonun şebeke sorunu yokken sizin telefonunuzda sorun devam ediyorsa öncelikle internet verinin açık olup olmadığını kontrol edin internet verisi açık olan telefonlarda şebeke çekimi kısıtlanır. İnternet verisinin modunu kontrol edin örn; internet veriniz 4.5G ile çalışıyorsa 3G ye çekmenizi öneririz.
Bunları yaptığınız halde şebeke sorunu devam ediyorsa telefonunuzun internet verisini tamamen kapatın ardından telefonumuzu kapatıp tekrar açın. Sorunu kontrol edin eğer ki devam ediyorsa telefonunuza format atmanızı öneririz.