Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Soruşturma çerçevesinde haklarında işlem başlatılan 60 şüpheliden 23’ü gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında özel kalem müdürüne ait lüks evde yapılan aramalarda bahçeye gizlenmiş toprağa gömülü bir oda ile 9 adet gümrük kaçağı coin madenciliği cihazı ele geçirildi.

60 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada soruşturmanın ihbar ve şikayetler üzerine başlatıldığı belirtildi.

Soruşturmanın;

zincirleme suretiyle nitelikli zimmet,
evrakta sahtecilik,
Vergi Usul Kanunu’na muhalefet,
suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama,
görevi kötüye kullanma

suçlamaları kapsamında sürdürüldüğü ifade edildi.

Ozel Kalem Mudurunun Evi Goren 19847644 3745 1 M

MASAK VE SAYIŞTAY RAPORLARI DOSYADA

Başsavcılık açıklamasında dosyada;

MASAK raporları,
Vergi Denetim Kurulu raporları,
Sayıştay denetim raporları,
polis kriminal incelemeleri,
HTS kayıtları,
banka hareketleri ve kripto varlık hesaplarının bulunduğu aktarıldı.

İHALELERDE USULSÜZLÜK İDDİASI

Soruşturmada belediyede gerçekleştirilen bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ileri sürüldü.

Özellikle Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde doğrudan temin yöntemiyle yapılan işlemlerde sahte teklif mektupları ve gerçeğe aykırı belgeler kullanıldığı iddia edildi.

Ayrıca bazı hizmet alımlarında fazla veya karşılıksız fatura düzenlendiği öne sürüldü.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

MASAK raporları doğrultusunda bazı şüphelilere ve şirketlere ait mal varlıklarına el konulduğu açıklandı.

15 Mayıs Cuma Hutbesi Yayımlandı
15 Mayıs Cuma Hutbesi Yayımlandı
İçeriği Görüntüle

Soruşturma kapsamında belediye çalışanları, şirket yetkilileri ve farklı kişilerden oluşan toplam 60 kişi hakkında işlem başlatıldığı bildirildi.

Ozel Kalem Mudurunun Evi Goren 19847644 3847 1 M

GİZLİ ODA VE COİN CİHAZLARI DİKKAT ÇEKTİ

14 Mayıs’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda adreste arama yapıldı.

Operasyonda gözaltına alınan özel kalem müdürünün evinde yapılan incelemelerde bahçeye gizlenmiş toprağa gömülü bir oda bulunduğu öğrenildi.

Adreste ayrıca 9 adet gümrük kaçağı coin madenciliği cihazının ele geçirildiği belirtildi.

Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.