TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Trabzonspor'un Basel'i 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi, “Büyük bir afet yaşadık. Kaybettiğimiz canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu büyük afetin sonucunda milletçe olağanüstü bir dayanışma başladı. Özellikle bugün bu dayanışmanın en büyük örneğini hep birlikte Trabzon’da yaşıyoruz. 

Şu anda sayın Valimiz, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanımız, bütün başkanlarımız hepimiz bir adayız. Devletimiz kurumlarımız, vatandaşlarımız hep birlikte harekete geçtik.
Büyük futbol ailemizde yeniden son derece güçlü bir şekilde bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bugün de bu dayanışmanın bir adımını daha attık. Trabzonspor’un Basel ile oynadığı maç birlikteliğimizin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.
Bugün güzel bir sonuç alarak bu birlik ve beraberliği taçlandırdık.

1 MART 2023 ÖRNEK KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ

1 Mart 2023 Çarşamba günü TFF öncülüğünde, tüm kulüplerimizin katılımıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle uluslararası boyuta örnek kampanya başlatacağız. İsmi Omuz Omuza Türkiye..

Özellikle bu organizasyonun başta Süper Lig Yayıncı Kuruluş olmak üzere tüm spor kanallarımızın bu tarihi ve ortak yayında bir arada olmasını arzu ediyoruz.

Bu anlamlı yayında, ekranların bütün spor kanallarına açık olmasını istiyoruz.
büyük futbol ailemizin tüm değerli kurumlarının fertlerinin katılımıyla daha önce 1000 konteynır sözü vermiştik, bunu 40 – 50 bin kişinin yaşayacağı örnek mahalleler oluşturmak istiyoruz.

Özelikle depremzede vatandaşlarımızın geçici konaklama merkezlerinde sağlıklı konaklayacak organizasyon başlatmak istiyoruz.
Bu bölgedeki kadın erkek tüm futbolcularımız, antrenörümüz, hakemlerimiz, gözlemci ve kulüplerimize hep birlikte sahip çıkarak OHAL ilan edilen şehirlerinde kulüplerin ligden çekilme taleplerini yönetim kurulu kararıyla kabul ettik*

Editör: Hasan Yılmaz