TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dünya futbolunun önde gelen isimlerini bir araya getiren, 50'den fazla spor profesyoneli konuşmacının, üç ana forum başlığı altında bilgi, deneyim ve güncel konuları 500'den fazla katılımcı ile paylaştığı WL Convention 2023'ün açılışında bir konuşma yaptı. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Hiç şüphesiz ki Antalya, dünyanın en güzel yeridir' sözünü hatırlatarak devam eden Mehmet Büyükekşi, "Antalya; iklimi, denizi, kumu, güneşi, tarihi güzellikleri, lüks tesisleri ve ulaşım kolaylığı ile; dünyanın ve ülkemizin göz bebeği konumunda. Turizm için ölü sezon kabul edilen kış aylarında bile, elverişli iklimi ve tesisleriyle futbol turizminde dünyanın en önemli merkezlerinden bir tanesi. 90'lı yıllarda yurt içinden sadece 25 takım Antalya'da kamp yapıyordu. Bugün dünyanın dört bir köşesinden 1500'e yakın takım kamp yapabiliyor. Ayrıca; sahip olduğu FIFA standartlarındaki 200 futbol sahası ile 500 takımı aynı anda ağırlama kapasitesine ulaştı. 2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada yine birçok yabancı futbol kulübünün kamp adresi oldu. Bu takımlardan Napoli, Crystal Palace, Hull City, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor düzenlenen Winter League futbol turnuvalarında mücadele ettiler. Dostluk ortamında birbirleriyle yakın ilişkiler geliştirdiler. Hoşnut bir şekilde evlerine geri döndüler. Ne mutlu Antalya'ya, ne mutlu Türkiye'ye" diye konuştu.

"Ülkemize uygun melez bir altyapı modeli oluşturmak istiyoruz"

TFF olarak altyapıya büyük önem verdiklerinin altını çizen Mehmet Büyükekşi, "Futbol Akademisi Projesini hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem ülkemizdeki kulüplerin hem de Avrupa'nın en önemli liglerinin takımlarının ve milli takımlarının altyapılarında yapacağımız incelemelerle ülkemize uygun melez bir altyapı modeli oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda önümüzdeki hafta Hollanda'ya gidiyoruz. Yurtiçinde ise incelemelere Süper Lig kulüplerimizle başladık. Kulüplerimizin tesislerini geziyor, altyapı çalışmaları hakkında bilgiler alıp, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Şu ana kadar Trabzonspor, Giresunspor, 1461 Trabzon, Altınordu, Galatasaray, FTA Antalyaspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş futbol kulüplerini ziyaret ettik. Bugün öğleden sonra da yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Alanyaspor'a alt yapı ziyareti gerçekleştireceğiz. Önce altyapı antrenörü eğitimiyle başlayacağımız projemizde, gelecek sezon Süper Lig'e ondan sonraki sezon ise TFF 1. Lig'e akademi zorunluluğu getireceğiz" dedi.

Editör: Hasan Yılmaz