Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi gruplarında 8 yıl sonra ilk galibiyetini elde etti. Bordo-mavili ekibin galibiyetini tebrik eden Türkiye Futbol Federasyonu, tarihi bir hataya imza attı. TFF'nin hatası bordo-mavili taraftarların tepkisini topladı.

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Sırp ekibi Kızılyıldız'ı 2-1 ile geçerek gruptaki ilk galibiyetini elde etti.

8 yıldır UEFA Avrupa Ligi gruplarında galibiyete hasret kalan Trabzonspor, dün akşam kazanılan zaferle bu hasreti sonlandırdı.

8 YIL SONRA İLK ZAFER
UEFA Avrupa Ligi gruplarında son olarak 27 Kasım 2014 tarihinde eski evi Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv'i mağlup eden Karadeniz ekibi o günden bu yana Avrupa Ligi gruplarında galibiyete hasret kalmıştı. Metalist Kharkiv karşılaşmasından bu yana UEFA Avrupa Ligi gruplarında 8 maça çıkan fırtına bu karşılaşmalarda 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Fırtına ayrıca dün akşam 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı yapılan Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde, ilk defa UEFA Avrupa Ligi gruplarında zafer elde etti.

Kızılyıldız karşılaşması öncesinde Şenol Güneş Spor Kompeksi'nde 3 UEFA Avrupa Ligi grup karşılaşmasına çıkan Trabzonspor, bu karşılaşmalarda İsviçre ekibi Basel ile 2-2 berabere kalırken Rus temsilcisi Krosnodar'a 0-2, İspanya ekibi Getafe'ye ise 0-1 mağlup olmuştu.

14 MAÇ SONRA GALİBİYETLE TANIŞTI
Ayrıca, Avrupa kupalarında en son galibiyetini Ünal Karaman döneminde UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın AEK takımı karşısında 22 Ağustos 2019 tarihinde deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmada 3-1'lik sonuçla alan Trabzonspor, dün akşam kazandığı galibiyetle Avrupa arenasında 14 maç sonra zafer elde etti.


Söz konusu dönemden sonra Avrupa'da 14 maçtır kazanamayan Karadeniz ekibi, Kızılyıldız'a karşı aldığı 3 puanla bin 119 günlük galibiyet özlemine son verdi.

TFF'DEN TARİHİ HATA!
Kızılyıldız galibiyeti bordo-mavili taraftarlarda sevinç yaratırken Türkiye Futbol Federasyonu TFF'den tarihi bir hata geldi.

Bordo-mavili ekibin zaferini sosyal medya aracılığıyla tebrik eden TFF, Karadeniz ekibinin yer aldığı grubun adını yanlış yazdı. Çok sayıda bordo-mavili taraftar TFF'nin paylaşımına tepki gösterirken paylaşım 'yok artık bu kadarı da olmaz' dedirtti. Gelen tepkilere rağmen hatanın düzeltilmemesi şaşkınlık yarattı.

İşte o paylaşım:

380889