Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ağustos ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Bölgede en fazla şirket Trabzon’da kuruldu. Trabzon’da Ağustos ayında 53 şirket kurulurken, 6 şirket tasfiye edildi ve 7 şirket de kapatıldı. 2021 yılının aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı azalan tek il ise Bayburt oldu. Bayburt’ta 2 şirket kurulurken, 2 şirket de kapatıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ağustos ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Trabzon’da Ağustos ayında 53 şirket kurulurken, 6 şirket tasfiye edildi ve 7 şirket de kapatıldı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 37 şirket kurulurken, 2 şirket tasfiye edilmiş ve 2 şirket de kapatılmıştı.

Gümüşhane’de ise geçtiğimiz yılın ağustos ayında yaşanan tablo değişmedi. Gümüşhane’de sadece 2 şirket kurulurken, tasfiye edilen ya da kapatılan şirket olmadı. Giresun’da 17 şirket kurulurken, 3 şirket tasfiye edildi ve 1 şirket kapatıldı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 11 şirket kurulurken, 1 şirket tasfiye edilmiş ve 4 şirket de kapatılmıştı. Artvin’de ise 11 şirket kurulurken, sadece 1 şirket kapatıldı. Kentte geçtiğimiz yılın aynı döneminde 9 şirket kurulmuş, 1 şirket tasfiye edilmişti.

Editör: Haber TS