Tokat Havalimanı İnşaatında Sona Gelindi

Abone Ol

2018 yılında yapımına başlanan yeni Tokat Havalimanı'nın inşaatı bitmek üzere.

Tokat-Turhal kara yolu Pazar kavşağında yer alan Tokat Havalimanı, 2001 yılında bazı problemler sebebiyle uçuşlara kapatılmıştı. Aralıklı olarak bir açılıp bir kapatılan havalimanı için nihai ve kalıcı bir çözüm bulunmuştu. 2017'de tarifeli uçuşlara tamamen kapatılan alanda pist ve altyapı sorunları devam ediyordu. Kentte 2018 yılında eski havalimanının yanında başlanan yeni havalimanı inşaatının bitmesine sayılı zaman kaldı.

Yeni Tokat Havalimanı hizmete açıldığında büyük uçaklar ve kargo uçaklarının piste rahatça iniş yapması sağlanacak. Apron 7 uçak park kapasitesini sunacak. Pistin uzunluğu ise 2.700 metre olacak.

Tokatlılar uçak yolculuğu için civar illere gitmek zorunda kalmayacak. Yeni havalimanı altyapı projesi kapsamında pist, apron, çevre güvenlik yolu, taksi yolu, çevre güvenlik duvarı ve hava seyrüsefer yardımcı istasyonu imalatları tamamlandı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, inşaatın büyük ölçüde bittiğini haber verdi. Eroğlu, "Tokat'taki ürünlerimizi havalimanımızla ihracat yapabilen, uçakla başka ülkelere veya illere gönderen yer edinmeyi çok arzu ediyoruz. Havalimanımızın Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkılarla Tokat ekonomisi çok farklı, tarımsal anlamda çok önemli bir noktaya gelecek. Tokat'ın özellikle el sanatları ve tarımsal ürünleri ekonomiye önemli katkı sağlayacaktır."

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }