Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor, sahasında Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Akyazı'da oynanan ve büyük bir heyecana sahne olan maçı Trabzonspor 4-3'lük skorla kaybetti.

Kayserispor, karşılaşmanın 58. saniyesinde Emrah Başsan ile öne geçti. Trabzonspor, bu gole 3. dakikada Maxi Gomez ile karşılık verdi. Kayserispor, 20. dakikada Mame Thiam ile yeniden öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Kayserispor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Deplasman ekibi Bernard Mensah'ın 48. dakikada penaltıdan attığı golle skoru 3-1 yaptı. Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür 50. dakikada farkı bire indiren golü attı. Bordo-mavililerde Enis Bardhi, 54. dakikada penaltıdan maça denge getirdi. Kayserispor'da sahneye 64. dakikada Carlos Mane çıktı ve takımının sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrılmasını sağladı.

Öte yandan Trabzonspor'da Lazar Markovic, mücadelede iki kez direği geçemedi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, 44 puanda kaldı. Kayserispor, 41 puana yükseldi.

Trabzonspor, ligde bir sonraki hafta Kasımpaşa deplasmanına gidecek. Kayserispor, sahasında Ümraniyespor'u ağırlayacak.

TRABZONSPOR'DA 4 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Yukatel Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor'da teknik direktör Orhan Ak, ligde son oynadıkları Adana Demirspor maçına göre ilk 11'de 4 oyuncu değişikliği yaptı.

Orhan Ak, transferinin tamamlanması için kentten ayrılan Vitor Hugo'nun yokluğunda stoperde Denswil'i oynattı. Ak, Larsen'in yerine Eren Elmalı'yı, Bardhi'nin yerine Markovic'i, Doğucan Haspolat'ın yerine de Visca'yı sahaya sürdü.

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Dorukhan Toköz, Serkan Asan, Naci Ünüvar ve Trezeguet ile Vitor Hugo, Yukatel Kayserispor karşısında yer almadı.


ORHAN AK'IN İKİNCİ MAÇI

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı'nın görevinden ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Orhan Ak yönetiminde ikinci maçına çıktı.

Adana Demirspor ile oynanan ilk maçtan 4-1'lik galibiyetle ayrılan bordo-mavililer, Orhan Ak ile ikinci sınavını Yukatel Kayserispor karşısında verdi.

Trabzonspor, Ertuğrul Doğan başkanlığındaki yönetim kurulu döneminde de ilk resmi karşılaşmasını oynadı.

LAZAR MARKOVIC İLK 11'DE

Trabzonspor'un depremin ardından ligden çekilen Gaziantep FK'den transfer ettiği Lazar Markovic, ilk kez ilk 11'de yer aldı.

Yunan futbolcu Anastasios Bakasetas da sakatlığının ardından maç kadrosuna dahil edildi.

SÜLEYMAN CEBECİ İLK KEZ KADRODA

Trabzonspor'un 19 yaş altı takımında ileriye dönük orta alan oyuncusu olarak forma giyen Süleyman Cebeci, ilk kez A takımın maç kadrosuna alındı.

Altyapıdan Arif Boşluk da kadroda yer alan bir başka genç oyuncu oldu.

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya ilgi göstermezken tribünlerde büyük boşluklar gözlendi. 100 civarında Kayserispor taraftarı da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

3 DAKİKADA 2 GOL!

Karşılaşma karşılıklı gollerle başladı. Kayserispor, henüz 58. saniyede Emrah Başsan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Sol kanattan Cardosu'nun ortasında ceza sahasında topla buluşan Emrah Başsan, takımını 1-0 öne geçirdi. 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon takımının attığı en erken gole imza attı.

Trabzonspor, bu gole hemen cevap verdi. 3. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Maxi Gomez, skora denge getirdi.

KAYSERİSPOR YENİDEN ÖNE GEÇTİ

Kayserispor, 20. dakikada yeniden öne geçti. Bu dakikada Gökhan Sazdağı'nın pasıyla savunma arkasına sarkan Thiam, karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

ÖNCE PENALTI, ARDINDAN İPTAL KARARI

Karşılaşmanın hakemi Erkan Özdamar, 41. dakikada Kayserispor lehine penaltı kararı verdi. Özdamar, Trabzonspor ceza sahası içinde Eren Elmalı ile Mame Thiam arasındaki pozisyonda, Eren'in elle oynadığına hükmetti.

Erkan Özdamar, VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izledi ve penaltı kararını iptal etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Kayserispor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA FIRTINA KOPTU!

Karşılaşmanın ikinci yarısı adeta fırtına gibi başladı. Kayserispor, 47. dakikada penaltı kazandı. Bu anlarda hızlı gelişen Kayserispor hücumunda Bartra'nın müdahalesi ile ceza alanında yerde kalan Carlos Mane, takımına penaltı kazandırdı.

Penaltıda topun başına geçen Bernard Mensah, 48. dakikada durumu 3-1 yaptı.

Trabzonspor, ilk golde olduğu gibi, bu gole de hemen cevap verdi. 50. dakikada ceza alanında topla buluşan Maxi Gomez'in vuruşu savunmadan sekip Abdülkadir'in önüne düştü, Abdülkadir düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-3

BU KEZ TRABZON PENALTI KAZANDI

Trabzonspor, 53. dakikada penaltı kazandı. Bu dakikada ceza alanında topla buluşan Lazar Markovic vuruşunu yaparken Dimitrios Kolovetsios'un müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıda topu alan Enis Bardhi, hata yapmadı ve 54. dakikada durumu 3-3'e getirmeyi başardı.

KAYSERİSPOR YENİDEN ÖNE GEÇTİ

Kayserispor, 64. dakikada yeniden öne geçti. hızlı gelişen Kayserispor hücumunda Mensah'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Carlos Mane, düzgün bir vuruşla takımını 4-3 öne geçirdi.

BAŞKA GOL ÇIKMADI

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımın da hücumları sonuç vermedi ve başka gol sesi çıkmadı. Trabzonspor, sahasında Kayserispor'a 4-3'lük skorla mağlup oldu.