Trabzon, bu yıl 15'incisi düzenlenen Paten Futbolu Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. İşte program takvimi ve tüm detaylar!

15’inci Paten Futbolu Dünya Şampiyonası bu yıl 8-18 Aralık tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleşecek. Büyük bir program düzenleneceğini belirten Federasyon Başkanı Pour, program takvimi hakkında bilgiler verdi. Olimpiyatlar için potansiyeli yüksek olan bu spor hakkında da önemli bilgiler verildi.

Söz konusu organizasyon Türkiye'de ilk kez Trabzon şehrinde gerçekleşecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ortahisar Belediyesi ve Dünya Paten Futbolu Federasyonu iş birliğiyle düzenlenecek Paten Futbolu Dünya Şampiyonasına 95 ülkeden pek çok sporcu ve takım davet edildi.

Kadın ve erkek sporcuların aynı takımda yer aldığı 10 kişilik takımlarla oynanan paten futbolunda, out ve korner kuralı bulunmuyor. Maçlar ise KTÜ Spor Salonu, Yomra Kapalı Spor Salonu ve Hayri Gür Spor Salonunda gerçekleşecek. Bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Trabzon halkının dünya kupasının kentte düzenlenmesinden yana memnun oldukları ifade edildi.

Paten futbolu sporunun modern ve hızlı olduğu ve 141 yıllık geçmişe sahip olduğu açıklandı. Her maçta 6 hakem oluyor. Bu sporda 65 resmi federasyon ve 200 aktif ülke var. 2022 yılında Türkiye’de Trabzon’da dünya şampiyonası olacak. 2023 yılında ise dünya şampiyonası Kanada, Çin ya da Dubai’de düzenlenecek.

Federasyon Başkanı Pour, Trabzonluların futbolu ve Trabzonspor'u sevdikleri için 15'inci dünya şampiyonasını Trabzon'da düzenleme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi. "Burada herkes futbolu iyi biliyor" diyerek Trabzonlulara teşekkürlerini sundu.

Editör: Didem Bektaş