Geçtiğimiz mayıs ayında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 6 kişinin öldüğü midibüs kazasında ihmaller zinciri ortaya çıktı! İşte tüyler ürperten detaylar!

4 Mayıs 2023 tarihinde Trabzon Akçaabat ilçesi Dörtyol Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazası, 6 can almıştı. Kazada Fadime Akgün (55), Azra Akgün (4), Yusuf Değirmenci (65), Ayşe Zengin (55), Neriman Aslan (67) ve Emine Bayraktar (66) hayatını kaybetmiş, 37 kişi ağır yaralanmıştı.

Trabzon Kadıralak Yaylası Turizm Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı Trabzon Kadıralak Yaylası Turizm Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı

Katliam gibi kaza Türkiye gündeminde uzun süre yer edinmişti. Korkunç kazadan aylar sonra bilir kişi raporu ve ihmaller zinciri ortaya döküldü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait yolcu midibüsünün frenleri tutmayınca, A.B. (37) idaresindeki araç yokuş aşağı inerken virajı alamamış ve yol kenarındaki evin duvarına çarpmıştı.

Kazada ölen 6 kişi toprağa verilmiş, yaralılar hastanede tedavi altına alınmıştı.

Kazaya sebebiyet verme suçlamasıyla tedavisinin ardından tutuklanan midibüs şoförü A.B., cezaevinden tahliye edildi. Trabzon'da gündem yaratan kaza ile ilgili yaşanan bu gelişme ise Akçaabat halkı tarafından büyük tepki topladı.

Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda şu gerçekler ortaya çıktı:

Midibüs kapasitesi üzerinde yolcu taşıyordu. Sürücü A.B. daha önce arıza uyarısını yetkili birimlere yapmıştı ve bu sebeple 10 araç değiştirmişti.

Kazadan hemen önce sürücü, aracın frenlerinin sertleştiğini ilgilere bildirmişti.

Aracın rutin bakımlarının uygun bir şekilde yapılmadığı, fren mekanizmasında kaçak meydana geldiği ve fren sisteminin efektif çalışmadığı gibi ihmaller ortaya çıktı.

Belediye bünyesindeki TULAŞ, kazanın asli kusurlusu, cezaevinden tahliye edilen şoför ise tali kusurlu bulundu.

Bilirkişi raporunda sürüş emniyeti bulunmayan aracın trafiğe çıkmasının kazaya zemin hazırladığı da kaydedildi.

Editör: Didem Bektaş