Trabzon dahil olmak üzere Doğu Karadeniz illerinde içme suyu sıkıntısı devam ediyor. Tehlike çanları bu kez Atasu Barajı için çalıyor!

Doğu Karadeniz'de tehlike çanları çalıyor! Barajlardaki su doluluk oranı günden güne azalırken, kentlerde içme suyunda azalma tehlikesi yaşanıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalar kuraklık getirdi. Trabzon içme suyu problemi ile karşı karşıya. Doğu Karadeniz'de yağışlar durdu, sıcak havalar barajlardaki doluluk oranını düşürdü.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü son verileri paylaştı. Gümüşhane ve Bayburt'ta barajlar korkutucu seviyeye ulaşırken, yer alrı sularını depolayan yeni barajların yapılması şart görüldü. Trabzon'da susuzluk sıkıntısı şimdilik ufukta görünmüyor. Trabzon halkı içme suyu azalma riski ile karşı karşıya iken, özellikle kuraklığın tarımsal üretimi durdurmasından korkuluyor. Atasu Barajı doluluk oranı ile Doğu Karadeniz illerine göre çok daha olumlu sonuçlar verdi. Yüzde 100 dolu olan Atasu Barajı sayesinde Trabzon içme suyu problemi ortadan kalkıyor.

Öte yandan Doğu Karadeniz'de iki ilde barajların doluluk oranı %2'ye kadar çekildi. Bayburt ve Gümüşhane su sıkıntısı konusunda alarm veriyor. Rize'de de vatandaşlara su sıkıntısı konusunda uyarı yapıldı.

Editör: Didem Bektaş