Trabzon Atatürk Köşkü restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Atatürk Köşkü, Cumhuriyet'in 100. yılında hazır vaziyette ziyaretlere açılacak.

Trabzonlular ve yerli yabancı turistler tarafından merak edilen tarihi köşkün durumuyla ilgili yeni bilgiler geldi. Trabzon Atatürk Köşkü restorasyonu ne durumda, tarihi köşk ne zaman ziyarete açılacak? İşte detaylar...

TRABZON ATATÜRK KÖŞKÜ RESTORASYONU DEVAM EDİYOR...

Mustafa Kemal Atatürk’ün konakladığı ve vasiyetini yazdığı Köşkün, Eylül ayında başlayan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tarihinin en kapsamlı restorasyonunu yaşayan Atatürk Köşkü, Cumhuriyet'in 100. yıldönümüne kadar tamamlanmış olacak.

Atatürk, 1937 yılında pek beğendiği ve sık sık konakladığı Köşkte vasiyetini 1937 yılının bir Haziran gününde yazdı. Tarihi değeri ve anlamı büyük olan Köşk, şimdilerde Müze olarak anılıyor. Müzaede o döneme ait mobilyalar, halılar, porselenler, Atatürk'ün tabloları da dahil olmak üzere 344 eser sergileniyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Köşkü için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü'nden aldığı onayla bir proje hazırlamıştı. Restorasyon projesine köşkün cephe iyileştirme çalışmaları da dahil edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, köşkün restorasyonu hakkında bilgiler verdi. Trabzon Atatürk Köşkü restorasyon çalışmalarında tüm eserlerin bakım ve onarıma alındığı bildirildi. Teknik kurul, üniversite hocaları ve belediyenin uzman personeli bu aşamada çalışmalara emek veriyor. Tarihi köşkün çalışmaları 2023'ün Eylül ayında sona erecek.

Yeni haliyle bakım onarımdan geçmiş eserlerin sergileneceği tarihi köşkte, engelli vatandaşların ziyaretleri de mümkün kılınacak. Son olarak Atatürk Köşkü'nün tadilatı için ihale bedelinin 20 milyon TL'yi aştığı bildirildi.

Editör: Didem Bektaş