TRABZON GUNDEMI

Trabzon Ayasofya Cami, Yunanistan'ın UNESCO Çağrısıyla Gündemde!

Abone Ol

Yunanistan, Trabzon Ayasofya Cami için UNESCO’ya şikayette bulundu! Yunanistan’ın Ayasofya hazımsızlığı boyut atladı.

TRABZON AYASOFYA HAKKINDA HADDİNİ AŞAN ÇAĞRI!

Ayasofya Cami Trabzon için çok önemli bir değer. 1453 yılından beri cami olarak kullanılan Tarihi Ayasofya yapısı, 1934 yılından itibaren 86 sene boyunca müze olarak hizmet verdi. 24 Temmuz 2020'de Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif olarak yeniden ibadete açıldı. Trabzon'daki Tarihi Ayasofya Cami Müslümanların ibadet yapmak için ortak buluşma noktası olarak biliniyor.

Fakat Yunanistan'ın bu konudaki hadsizliği yeni bir boyut kazandı. Ayasofya'nın tekrar müze haline dönüştürülmesini talep eden Yunanistan, haddini iyice aşarak, UNESCO'ya şikayette bulundu! Ayasofya'nın tehlike altında olduğunu belirten Yunan yayın organı Proto Thema, Paris'teki UNESCO görüşmesinde Ayasofya'nın anıt olmasını istediklerini belirtti.

İşte açıklamalardan bir kesit:

"Ayasofya tehlikede olan anıt ilan edilmelidir. Camiye çevrilmesi doğrudan tehdit oluşturuyor."

Öte yandan, görüşmenin yapıldığı UNESCO Kültürel Miras Merkezi Temsilcisi Berta de Sancristobal, Yunanistan'ın bu hadsiz çağrısına destek verdi.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }