Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde milyonlarca liralık yatırım ile hizmete açılan teleferik, atıl kalmış durumda. İşte, Karadeniz'in en uzun teleferiğinin akıbeti...

TRABZON BEŞİKDÜZÜ TELEFERİK NE ZAMAN AÇILACAK?

Karadeniz’in en uzun teleferiği - 3 bin 600 metre uzunluğundaki Trabzon Beşikdüzü Teleferik hattı olarak biliniyor. Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde 4 yıl önce 100 milyon Türk Lirası bütçeyle kurulan teleferik hattının bugün atıl durumda kalması üzücü. 530 rakımlı Beşikdağı'na 10 dakikada ulaşım sağlanan Beşikdüzü Teleferik hattında iki kabinli teleferik mevcut. Bundan 4 sene önce ilk yılda 60 bin kişiyi taşıyan hat, 4 yıldır çalışmaz durumda ve çürümeye terk edildi.

Yatırımcı ile CHP'li belediye arasındaki anlaşmazlık sebebiyle faaliyete geçemeyen Beşikdüzü Teleferiği için yeniden ihale açıldı. Üçüncü ihalenin sonrasında teleferiğin yeniden halkın kullanımına açılması bekleniyor. CHP'li Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, atıl durumda kalan teleferik için düzenlenen ihalelere katılan firma olmadığını aktardı. Uzun, tesisin Aralık ayı içerisinde yeniden faaliye geçeceğini söyledi. Pandemi sebebiyle kullanılmaz hale gelen teleferik hattının bölge turizmine ve ilçeye büyük bir katkısının olacağı gerçek.

 Aralık 2022 tarihli meclis toplantısında Beşikdüzü teleferik ihalesi konusunun tekrar gündeme geleceğini aktaran Uzun, ihale şartlarını iyileştirecekleri için bu kez ümitli olduklarından bahsetti.

İhale detayları da şöyle:
Trabzon Beşikdüzü Teleferik hattının yıllık 100 bin lira kiralama bedeli var. Diğer bedeller üzerinde indirim yapılacak. Tesisin 2023 turizm sezonunda faal olması planlanıyor. Trabzon çok sayıda Arap turist ağırladığından, bu hattın kullanıma açılması oldukça önemli.

Editör: Didem Bektaş