Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun da katıldığı Bakanlık tarafından düzenlenen iftar programında Hacivat Karagöz oyunu sahnelendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon'da dün akşam görkemli bir iftar tertipledi. Düzenlenen iftar yemeğine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte 650 kişi katıldı. "Bir Lokma, Bin Sofra" konseptiyle düzenlenen programda bir ara sahneye çıkan gençler, Türk geleneksel oyunu Hacivat Karagöz'ü canlandırdı.

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Çalık, Ramazan boyunca beş ilde iki binden fazla iftar programı yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Deprem bölgesine de desteklerini sürdüren Vakıf, neslimize miras kalan eserleri restore ederek gelecek nesillere aktarımına da katkıda bulunuyor.

Vakıf kültürünün inancımız ve geleneklerimizde olduğunu, hayırsever vatandaşların bağışlarıyla ayakta duran bu yüce kurumun önemini anlatan Vali Ustaoğlu, herkesin Bayramını kutladı.

Konuşmaların sonunda iftar yapan katılımcılar daha sonra geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat-Karagöz canlandırmasını izledi.

Editör: Didem Bektaş