Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptığı açıklamalarla Trabzon halkına büyük müjdeyi verdi. Trabzon'un gözbebeği turistik sembollerinden biri olan Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası yapımı tamamlandı. Boztepe parkurunun açılışı 15 Nisan'da gerçekleşecek.

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Boztepe'nin açılışına günler kala teras platformuna giderek yerinde inceleme yaptı. 1 kilometre uzunluğundaki proje, 5 bin metrekarelik alan kaplıyor.

Boztepe gezinti parkuru ve seyir terasında oturma ve dinlenme alanları olacak. Vatandaşlar fotoğraf çektirip yeme-içme alanlarında ve doğal yaşam alanı içerisinde dinlenebilecek. 3 metrelik yürüme platformu ve 20 metrelik 2 kent balkonu bulunacak.

Cam teraslar dışında tüm yüzeyi ahşaptan yapılan Trabzon Boztepe seyir terası ve yürüyüş parkurunda kafeler, balkon ve kameriyeler, salıncak, oturma alanları ve yeşil alanlar yer alıyor.

"Burada adeta doğayla bütünleşen bir projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın diktiği meyve ağaçları ve doğal bitkilerle kaplı yeşil alanlarımız bir botanik parkı andırıyor." diyen Genç, Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi'nin Trabzon'a gelen turistlerin ve ziyaretçilerin de uğrak yerlerinden biri olacağını vurguladı.

Editör: Didem Bektaş