31 büyükşehir arasında istihdam konusunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi kaçıncı sırada yer aldı? İşte rakamsal veriler...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ilginç bir istatistik verisi paylaşıldı. 2024 yılının ilk iki ayında (Ocak ve Şubat) Büyükşehir Belediyeleri tarafından sağlanan istihdam rakamlarına göre, 31 büyükşehir belediyesi arasında Trabzon, 18'inci sırada yer aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi zamlı su faturasına vatandaştan tepki! Trabzon Büyükşehir Belediyesi zamlı su faturasına vatandaştan tepki!

Bu verilere göre, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 1'inci sıraya yerleşti. Bölgede en fazla işe yerleştirme 2 bin 295 kişiyle Trabzon ilinde gerçekleşti. Bu rakamlar; Ordu'da 2 bin 92, Rize'de bin 900, Giresun'da 965, Artvin'de 103, Bayburt'ta 75 kişi oldu.

Büyükşehirlerde en fazla istihdam 53 bin 672 kişiyle İstanbul'da sağlanırken, onu Ankara, İzmir, Adana, Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Konya, Mersin, Sakarya, Manisa, Kayseri, Malatya, Diyarbakır, Muğla, Samsun, Tekirdağ ve Balıkesir takip etti.

Trabzon ise 31 büyükşehir belediyesi arasında 18'inci sırada yer aldı. Aynı zamanda 11 büyükşehir belediyesini de geride bıraktı. O şehirler ise; Aydın, Eskişehir, Denizli, Antalya, Şanlıurfa, Van, Çanakkale, Erzurum, Hatay, Mardin ve Kahramanmaraş oldu.

Editör: Didem Bektaş