Darülaceze’de kalmakta olan yaşlı vatandaşlarımıza moral ve motivasyon vermek için bu yılda Trabzon günü düzenleyerek renkli görüntülere sahne oldu. Yaşlı vatandaşlarımızın bu güzel etkinlikten oldukça mutlu oldukları gözlerindeki ışıltıdan anlaşılıyordu.

TDF gençlik kolları Trabzon günü olarak düzenledikleri şölende Trabzon ekmeği, Trabzon kurabiyesi, Yoğurtlu mısır ekmeği ve çeşitli Trabzon yiyecekleri ikram ettiler. Etkinliğin adı Trabzon olurda horon olmaz mı? Trabzon’un yöresel sanatçıları ve kemençe eşliğinde yaşlılarımız ve gençler horonlar oynadılar, halaylar çektiler.

TDF gençlik kolları başkanı Hakan İlhan ‘’Bizler Darülaceze’de yaşayan yaşlılarımızı unutmamak adına onların yanında olmak için bu etkinliğe geçen sene başladık ve bunu gelenek haline getirdik diyerek burada unutulmuş bu güzel yürekli insanlara hem Trabzon kültürünü, hem de onlara moral olmak istiyoruz’’ dedi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ise ‘’Bugün burada gençlik kollarımızın yaptığı ikinci etkinlikte bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum diyerek bizlerinde ileride yaşlanacağımızı bilmemiz gerektiğini ve bu güzel insanların hep yanında olmamız gerektiğini unutmamamız gerektirir’’ dedi. Şatıroğlu buradan Darülaceze yönetimine de çok teşekkür ediyorum bizleri evlerinde ağırlıyorlar ve yaptığımız bu güzel etkinliğe onlarda destek oluyorlar onlarında emekleri çok diyerek tüm gençlik kollarının gözlerinden öpüyorum dedi.

b5b0299d-978f-422d-aa55-7a7bb858d902

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu