Trabzon 2022'de altın yılını yaşadı. Doğu Karadeniz'in incisine geçtiğimiz yıl toplamda 1 milyon ziyaretçi geldi. İşte en çok ziyaret edilen yerler...

2022 YILINDA TRABZON TURİZM KENTİ OLDU

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, kentin 2022 yılı içerisinde ağırladığı misafirlerin 1 milyonu bulduğunu açıkladı. Ortahisar ilçesindeki Kostaki Konağı'nın da ihalesindeki gelişmeleri aktaran Erdoğan, Trabzon Müzesi restorasyonunun 410 günde tamamlanacağını belirtti.

Kentin en önemli turistik merkezlerinden Sümela Manastırı'nın da ışıklandırması bitti ve dün itibariyle ziyarete yeniden açıldı. Yerli ve yabancı turistin ilgiyle ziyaret ettiği Sümela Manastırı, kente ekonomik anlamda büyük katkı sağlıyor. Trabzon'da kruvaziyer gemi turizmi de 2023'ün ilk kışında gayet iyi ilerliyor. İlk geminin karşılanması üzerine kış programı Nisan ayına dek sürecek. Yazın da gemi turizmi devam edecek.

Erdoğan, Trabzon turizm konusunda yaşadığı gelişmelerle 2022'nin altın yılını yaşadı diyerek verileri açıkladı.

Trabzon Valiliği, TTSO ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde ayrıca sağlık turizminin de gelişeceği yönünde sinyal veren Erdoğan, kentin gastronomosinin de kıymetinden ve bu yöndeki çalışmalardan bahsetti.

Trabzon'da Akçakale, Aşağı Hisar ve Yukarı Hisar'daki kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, tesis sayısının 237'ye çıktığını söyledi. Trabzon'a yurt dışından en çok ziyaretçi ABD'den geliyor.