Bölgedeki halkında çok değer verdiği Açık camii özellikle her Cuma günü yüzlerce cemaati ile birlikte bir araya geliyor. Ama caminin en büyük eksiği bu güne kadar bir şadırvanın olmaması ve gelen cemaatin bu konuda biraz sıkıntı çekmesiydi.

Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen bir kadırga ziyaretinde burada namazını kılarken bu eksikliği fark etti ve caminin estetiğini bozmayacak şekilde bir şadırvan yaptırmaya karar verdi. Hemen ekiplerini buraya yönlendiren Hilmi Türkmen çalışmaları da yakından takip ederek muhteşem bir esere imza attı.

Caminin yanı başına inşa edilen şadırvana bir bayan, bir erkek tuvaleti, gelen vatandaşların rahatlıkla abdest alabileceği güzel bir abdesthane, dinlenme yeri ve yaylacıların hayvanlarının su içe bileceği sulaklar yaparak bölgedeki halkın gönlünde taht kurdu. 2018 yılında şadırvan açılışını yapan Hilmi Türkmen dünde çeşmeler ve lavaboların açılışını yaparak bölgede yaşayan vatandaşlara hediye etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Fatih Sultan Mehmethan Hz.lerinin namaz kıldığı bu güzel camimize bizimde bir katkımızın olması tabiki bizleri gururlandırıyor diyerek bizler hizmet için seçildik ülkemizin her karış toprağına, eserlerine, değerlerine sahip çıkmak bizim görevimiz dedi.

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu