Yaylalarda kaçak yapıların ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Akgün "Eğer yeşili kaybedersek hem hayvancılığı hem turizmi kaybederiz." dedi.

Devletin yaylaları korumak için aldığı kararın sonuna kadar arkasında olduklarını belirten Akgün "Yıkımlardan en az mağdur olan ilçe Akçaabat. Akpınar'da ev yıkıldı. Daha önce Uçarsu'daki yapılaşmaya henüz yapılmadan belediye müdahale etti, durdurdu. Yaylalar devletten ziyade tüm vatandaşların sahip çıkması gereken bir değer. Yaylalardaki o görüntüler tasvip edilebilir bir şekilde değil. İnşallah bundan sonra vatandaşlarımız yaylalara bu tür yapılaşmaya girmez." diye konuştu.

Yaylaların turizm açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Akgün "Buraya gelen turistler yeşiller için geliyor. Binalar için değil. Eğer yeşili kaybedersek hem hayvancılığı hem turizmi kaybederiz. İnşallah vatandaşlarımız, muhtarlarımız çok duyarlı olur. Bakanımız bundan önceki yıllarda vatandaşlara 'Yaylalara ev yapmayalım, devletin yapacağız çalışmayı bekleyelim.' diye çağrıda bulundu. Vatandaşları uyardı. İnşallah devlet de vatandaşları mağdur etmeden uygulamayı yapar. Bakanımız Süleyman Soylu'yla görüşeceğiz. En kısa zamanda yaylaların statüsü için bir çalışma yapılır da hem vatandaş mağdur olmaz hem de bu yaylaları kaybetmeyiz. Yaylaların ekonomiye katkı sunması çok önemli." ifadelerini kullandı.(Günebakış)