Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri yurt dışı seçmenleri ile başlatıldı. Trabzon Havalimanı'nda oylar kullanıldı.

Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşların oy kullanma süreci başladı. Trabzon'da seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar havalimanına gelerek burada oylarını kullandı.

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar için ise seçim süreci daha erken başladı. Trabzon Havalimanı dış hatlar terminaline gelen vatandaşlar, buradaki alanlara yerleştirilen sandıkların başına geçerek oy verme işlemine başladı. Seçmenlerin oy kullanmasından önce zar ve pusula sayımı yapıldı.

Yurt dışından Trabzon'da kütüğü kayıtlı olanlar pasaport ve kimlik ibrazından sonra seçim için oyunu kullandı. 

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan Erdoğan Yazıcı, emekli olduktan sonra Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Önümüzdeki ay tekrar yurt dışına gideceğim. Ne zaman Türkiye'ye geleceğim belli olmadığından erkenden oyumu kullanmak istedim. Hayırlısıyla vatandaşlık görevimizi yaptık. 5 sene önce yine Trabzon'da oy kullanmıştım. Allah hayırlısı neyse onu versin." ifadelerini kullandı.

Yurt dışından gelen Türk vatandaşları için oy verme işlemi, 14 Mayıs Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Editör: Didem Bektaş