Trabzon'daki iki huzurevi birleşerek deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlar için büyük bir para yardımı yaptı.

TRABZON HUZUREVLERİNDEN DEPREMZEDELERE BÜYÜK DESTEK

Trabzon haber son dakika: Bu haber bize ‘İnsanlık ölmemiş’ dedirtiyor. Trabzon’daki iki ayrı huzurevi ve rehabilitasyon merkezindeki sakinler, kendi aralarında para toplayarak depremzedeler için nakdi yardımda bulundu. İşte haberin detayları!

Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan depremler sonrası, bölgede yaralı olan depremzedeler Trabzon huzurevi sakinleri tarafından unutulmadı. Trabzon Köşk Huzurevi ile Yıldızlı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri, yaralı depremzedelerin tedavi masrafları ve ihtiyaçlarını karşılamak için 34 bin 200 lira topladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Trabzon İl Müdürü, huzurevi sakinlerinden 68 yaşındaki Tevfik Eğin ve 98 yaşındaki Fehime Fil'i makamında ağırladı. Trabzon'daki iki huzurevinde yaşamını sürdüren yaşlılarımız tarafından toplanan para, depremzedeler için açılan banka hesabına yatırıldı. Yaşlılık aylıkları, maaşları ve harçlıklarından biriktirdikleri parayı deprem bölgesine gönderen huzurevi sakinlerinin bu hareketi, birçok kişinin kalbine dokundu.

Huzurevi sakinlerinden Fehime Fil, 99 depreminde ve Erzurum-Erzincan depremlerinde ailesini kaybettiğini, Kahramanmaraş depremi sonrasında anılarını hatırlayıp gözyaşlarına boğulduğunu anlattı. Yaşlı kadın, “Bu zor günlerde tek yürek olacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: Didem Bektaş