DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre; Trabzon’da yaşanan içme suyu sorunu son proje ile 2050 yılına kadar çözüldü. İşte detaylar…

Trabzon'da yaşanan içme suyu sıkıntısı Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından başlatılan Trabzon İçme Suyu Projesi ile son bulacak. Kentte yaşanan su sorunu 2050 yılına kadar çözüldü. Proje üç aşamadan oluşuyor. Atasu Barajı'nda 2012 yılında başlatılan projede 35 milyon metreküpü aşkın su depolandı. Yıllık 75 milyon metreküp su regüle edilerek Akoluk Arıtma Tesisi ve temiz su depolarına aktarım başladı.

41 bin metrekare alana inşa edilen projenin ikinci ayağı olan Akoluk Arıtma Tesisi de günlük 200 bin metreküp içme suyunu arıtabilecek. Trabzon'un en modern tesislerinden biri olan Akoluk'ta bu ay test çalışmaları başlıyor.

İçme suyu sorununu 2050 yılına kadar ortadan kaldıran bu büyük projede hedef, Nisan ayında Trabzonlulara temiz içme suyu sağlamaya başlamak.

Kutlugün İletim Tüneli'nde açılan tünelle Trabzon'da 14 bin metreküp kapasiteli istasyon ve depoların yapımı da tamamlandı. Trabzon içme suyu sorununu 27 yıllığına bitirecek olan Trabzon İçmesuyu İsale Hattı ve Akoluk Arıtma Tesisi Nisan ayında hizmete açılıyor. Vatandaşlara memba kalitesinde içme suyu sağlanacak.