TRABZON GUNDEMI

Trabzon ihracat sıralamasında kaçıncı oldu?

Abone Ol

Trabzon Karadeniz illeri arasında Kasım ayında en çok ihracat yapan 3’üncü il oldu. İşte, diğer Karadeniz illerinin sıralaması…

Karadeniz Bölgesi kentlerinin ihracatta kaçıncı olduğu belli oldu. TÜİK yılın en çok ihracat yapan illerini sıraladı. Karadeniz'de en çok ihracat yapan iller sıralamasında 958 milyon 322 bin dolarlık ihracat ile Trabzon 3'üncü sırada yer aldı.

İşte, Karadeniz illerinin son bir yılda yaptıkları ihracat ve ithalata göre sıralamaları!

TRABZON EN ÇOK İHRACAT YAPAN 3. İL OLDU

Türkiye genelinde kasım ayında yüzde 2,1 ile yapılan toplam ihracat yüzde 14 artış gösterdi. Karadeniz illerinde aylık en çok ihracat yapan il 103,4 milyon dolar ile Samsun oldu. Samsun ithalatta ise 102,1 milyon dolarlık hacim yakaladı. Aynı dönemde; Tokat 2,6 milyon dolar ihracat, 2,2 milyon dolar ithalat yaptı.

2022 yılının ilk 11 ayında Karadeniz'de ihracat rekoru Çorum'un oldu. 1 milyar 743 milyon 594 bin dolarlık ihracat yaparak zirveye Çorum yerleşti. Samsun, en çok ihracat yapan iller arasında 2'inci olurken, Trabzon 3'üncü oldu. Trabzon ihracat başarısını Zonguldak, Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Tokat, Bayburt, Bartın, Karabük ve Düzce takip etti.

Karadeniz'de en çok ithalat yapan iller arasında Çorum birinci, Zonduldak ikinci, Karabük üçüncü, Samsun dördüncü sıraya yerleşti. Yılın en çok ithalat yapan illeri sıralamasında Trabzon ise pek çok Karadeniz ilinin gerisinde kaldı.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }