Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, randevulu sağlık muayenesi sistemine en iyi uyum sağlayan illerden birinin Trabzon olduğunu gururla açıkladı. İşte detaylar...

TRABZON, RANDEVULU MUAYENE SÜRECİNE EN İYİ UYUM SAĞLAYAN İLLERDEN BİRİ

Türkiye'de sağlık muayenesi için randevu almak isteyen hastalar randevularını artık yeni sistem üzerinden alıyor. MHRS online adresinden ya da Alo 182 randevu hattından. Bu konuda yapılan bir araştırmaya göre de Trabzon, randevuda yeni sisteme en iyi adapte olan illerin başında geliyor.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gelen açıklamaya göre, kentin yeni muayene randevusu sistemine en iyi uyum sağlayan illerden biri olduğu öğrenildi. Bu gelişmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

Önceki dönemde kent genelinde randevu doluluk oranı %75.7 iken, bu dönemde %74 seviyesine geldi. Randevu alıp da randevusuna gelmeyen hasta oranı ise önemli ölçüde azaltı. MHRS veya Alo 182 hattı üzerinden muayene randevusu alıp da randevusuna gelmeyen veya iptal edenlerin sayısı önemli ölçüde azaldı. Ki, alınan randevuya giden hasta sayısı arttı ve bunu başarabilen, yeni sisteme en iyi şekilde ayak uyduran illerimizden biri de Trabzon oldu. Acil hastalara yer açılması, randevulara mutlaka gidilmesi konusunun önem arz ettiği de bildirildi.

Editör: Didem Bektaş