TRABZON’U HEP OYALIYORLAR!

Seçime giden süreçte çalışmalarına hız veren İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı, milletvekili adaylarıyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. İnsana dokunan bir siyaset yapmayı hedeflediklerini belirten İl Başkanı Fatma Başkan, seçime kadar tüm vatandaşlara ulaşmak için çalıştıklarını belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon için çok güçlü bir liste kurduğunu ifade eden İl Başkanı, “Trabzon’da en az 3 vekille meclise gideceğiz ve Trabzon’un güçlü sesi olarak şehrimizi temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan’ın açıklamaları ise şu şekilde:

ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR

Trabzon’un yıllardır oyalandığı vurgulayan Fatma Başkan, “Trabzon yıllardır oyalanıyor. 21 yılda Trabzon’a verilen ancak tutulmayan birçok söz var. Bunlardan bazıları ertelendi, bazıları gündeme bile alınmadı, bazıları ise başka şehirlere kaydırıldı. En yakın örneği ise lojistik merkez. Bu proje şu an Rize’de yapılıyor. Bunun dışında her zaman gündeme gelen Yatırım Adası, demiryolu projesi, hafif raylı sistem ve Güney Çevre Yolu var. Fakat bunlar yıllardır seçim vaadinden öteye geçmiyor. Zaten bunlar artık inandırıcılığını yitirdi. Lakin şehrin gerçek ihtiyaçları bu projeler. Bunların yerine ise Kanuni Bulvarı yapılıyor, onu da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Boztepe’ye baktığı zaman içi sızlamayan bir vatandaşımız yoktur herhalde. “ değerlendirmelerinde bulundu.

VATANDAŞIN GÜNDEMİ EKONOMİ

Vatandaşın gündeminin bu projelerden daha farklı olduğu ifade eden Fatma Başkan şu şekilde konuştu: “Vatandaşımız daha çok ekonomik problemleri dile getiriyorlar. Ziyaretlerde en çok duyduğumuz şey, alım gücünün düşük olması ve mutfak masrafları. Şehirde işsizlik probleminin yüksek olması, genç nüfusu buradan kaçırıyor. Bunun önüne geçmek için daha tutarlı projeler sunulmalı ver bir an önce uygulamaya koyulmalı. Kısacası şu an vatandaş pahalılık dışında çok bir şey konuşmuyor. Gençler bu noktada biraz daha ayrışarak, sosyal alanda Trabzon’u eksik bulduklarını ve kendileri için en büyük problemin bu olduğunu ifade ediyorlar. Birçoğu farklı şehirlere gitmek, bir kısmı ise Türkiye’yi terk etmek istiyor. Bu gerçekten kötü bir tablo. Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimiz zaman, bunu düzeltmek için var gücümüzle çalışacağız ve şehrimizi kalkındıracağız. ”

“TURİZMDE POTANSİYEL VAR KALİFİYE PERSONEL YOK”

Turizm potansiyelin arttığını ancak kalifiye personel problemi olduğunu belirten İl Başkanı şöyle devam etti: “Son yıllarda Trabzon turizm konusunda ciddi bir atılım gerçekleştirdi. Ancak hizmet kalitesi yönünden hala sınıfta kalıyor. Yerli personel sıkıntısı yaşayan turizmci için atılması gereken adımlar var. Özellikle şehrimizin gençleri bu sektöre yönlendirilmeli. Gerekli eğitimler konusunda projeler çalışılmalı. Kısa olan turizm sezonunun süresi uzatılmalı. Şu an biz Trabzon’da doğa satıyoruz, henüz hizmet satmaya başlayamadık. Bunun için de kalifiye yerli personele ihtiyaç var. Bu yüzden bu alana yatırım yapılmalı.”

“ÇEVREYE VERİLEN ZARARIN GARANTİSİ YOK”

Turizm sezonu öncesi Kahramanmaraş Caddesi’nin durumunun şehrimize yakışmadığını ifade eden Başkan, “Turizm sezonun başlamasına çok kısa bir süre kaldı. Ramazan Bayramı’nın ardından şehirde hareketlenme başlayacak ve misafirlerimiz gelmeye başlayacak. Fakat Kahramanmaraş Caddesi’nin durumu içler acısı. Hemen hemen her hafta farklı bir yerine yama yapılıyor. Haziran ayında ise zeminin söküleceği yönünde bazı söylentiler var. Gerçekten anlaşılması güç bir durum. Bazı şeylerde inat etmemek gerekiyordu. Bu zeminin buraya uygun olmadığı yapıldıktan çok kısa bir süre anlaşıldı. Fakat ısrarla yama yöntemi uygulandı. Garantisi var deniliyor. Evet, garantisi olabilir ama sürekli yapılan bu yama çalışmasının çevreye verdiği rahatsızlık, garanti kapsamının dışında. Dışarından gelen turistler bu durumdan rahatsızlar. Siz tatil yapmaya gittiğiniz yerde böyle bir manzara görmek ister misiniz? Bu işin kışın halledilmesi gerekiyordu. Haziran ayında bu işi yapmak hem esnafımıza hem de şehir turizmine darbe vurur. Bunu herhangi bir vatandaşımız düşünürken, şehrimizi yöneten kişilerin düşünememesine anlam veremiyorum.” İfadelerini kullandı.

“ŞEHRİMİZİ HAKETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ”

Trabzon’un ve Trabzon halkının sorunlarını iyi bildiklerini ifade eden Fatma Başkan, “Göreve geldiğimizde ilk olarak bu konuda bir saha çalışması ve anket çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışma ile ulaştığımız verilere göre hareket ediyoruz. Trabzon’un sorunlarını ikiye ayırıyoruz. İş dünyası ilgilendiren istihdam odaklı sorunlar. Bunlar daha çok bürokrasi ve STK’lar tarafından konuşuluyor.  Bunun yanında halkın yaşadığı ve dile getirdiği var. Biz de, çalışmalarımızı ve projelerimizi bunlara göre oluşturuyoruz. Demiryolu, Yatırım Adası, Güney Çevre Yolu herkesin konuştuğu ancak halkın belli bir bölümden karşılığı olmayan sorunlar. Bu projeler mutlaka yapılmalı. Ancak vatandaşların diğer sorunları üzerine de etkili çözüm önerileri oluşturulmalı. Biz İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak bu konu hakkında bir rapor ve yol haritası oluşturuyoruz. Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimiz zaman ise bu yol haritasını devreye sokup, Trabzon için verilip tutulmayan tüm sözleri tutacağız. Yeni projelerimiz ile de şehrimizi olması gereken yere taşıyacağız.” dedi.