Trabzon’un Tarihi Kadınlar Pazarı inşaatında sona gelindi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.

TRABZON KADINLAR PAZARI YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞUYOR

Başkan Zorluoğlu, Tarihi Trabzon Kadınlar Pazarı inşaatının yüzde 73'ünün tamamlandığını müjdeledi. Yeni pazar yeri, hem modern çizgileri hem de kentin tarihi dokusunu yansıtan klasik özellikleri bir arada barındıracak. Kadınlar Pazarı'nın Trabzon şehrine yaraşır şekilde hizmete açılması hedefleniyor.

Bu anlamda eski Kadınlar Pazarı alanı, birkaç yıl önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmış ve tarihi dokusu bozulmadan tekrar yapımına başlanmıştı.

Pazarkapı Mahallesi'nde konumlanan Kadınlar Pazarı inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Zorluoğlu'na TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve ekibi de eşlik etti.

İnşaatın temeli, bodrum katı, zemin katı ve ilk iki katının betonarme çalışmaları sona erdi. Alandaki Roma döneminden kalan tarihi iskele ve tarihi eserlerin zarar görmemesine özen gösteriliyor. Eski pazar alanında deniz suyu sebebiyle zemin problemi yaşanıyordu. Yeni pazar alanında özellikle güvenlik açısından zeminin sağlamlığına öncelik verildi.

Başkan Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat sırasında ortaya çıkan tarihi kalıntıların koruma altına alındığını aktardı. Alanda özel bir ışıklandırma sistemi de olacak.

Tarihi Trabzon Kadınlar Pazarı, 3.745 metrekarelik bir otopark, 12 kasap dükkanı, 1 adet et ve tavuk ürünleri dükkanı, 47 adet dış dükkan, 26 adet iç dükkan, 6 adet küçük dükkan ve 811 metrekarelik esnaf lokantasını barındıracak.

Editör: Didem Bektaş