Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi beyin ve omurilik tedavisinde başarılı operasyonlar gerçekleştirerek kentin ve ülkenin gururu oldu.

Beyin ve omurilik tümörlerinin tedavisinde Türkiye'de sayılı hastanede uygulanan mikrocerrahi yöntemi, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki cerrahlar tarafından başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Trabzon'daki beyin ve omurilik hastalarının artık şehir dışına çıkmadan ilde hizmet veren hastaneye başvurması oldukça güzel bir gelişme.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve sinir cerrahisi kliniğinde beyin tümörleri ileri teknolojik cihazlar yardımıyla operasyonlarda başarıya götürüyor. Bu teknik, Türkiye’de yalnızca seçkin ve sayılı hastanelerde bulunan bir sistem olarak aktarılıyor.

Hem Trabzon şehri hem bölge hem de Türkiye adına gurur veren bu başarı öyküsünde, pek çok hastayı kurtaran doktorlar Op. Dr. Nuh Çağrı Karaavcı, Op. Dr. Gürkan Uzun, Op. Dr. İsmail Hakkı Kurtuluş bir alkışı hak ediyor.

Beyin tümörü ameliyatlarını gerçekleştirirken farklı mikroskop kullandıklarını aktaran Op. Dr. Gürkan Uzun, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde dünya standartlarında ileri teknoloji mikroskop kullandıklarını ve tümörleri normal beyin dokusundan ayırıp çıkarabildiklerini aktardı.