Ev kiralarına en çok zam gelen iller sıralamasında Trabzon ikinci sıraya yükseldi. İşte, Trabzon'da kira fiyatları…

Konut fiyatlarında kiralık evlere gelen zamlar vatandaşı çileden çıkardı. Antalya, en çok zamlanan il olurken, Trabzon da konut fiyatlarındaki zamlarla yeni bir rekor kırarak ikinci sırada yer aldı. Trabzon'daki konut stoğu turistlerin artmasıyla birlikte taleplere yetişemiyor. Çevre dairelerin turistlere kiralandığı bölgelerde ev kiraları daha da arttı.

Antalya'da 2021 yılından bu yana kiralık daire fiyatları üçe katladı. Memur, emekli ve çalışanın, özellikle de öğrencinin kira ödemekte güçlük çektiği şu dönemde, Trabzon ev fiyatları ile en pahalı illerden biri oldu.

Geçtiğimiz yaz en pahalı evler listesinde ilk 10'da bile yer almayan Trabzon, son iki ayda konut fiyatlarındaki artış sıralamasında zam şampiyonu 2. il oldu.

Trabzon’da kiralık daire fiyatları Ekim ayında yıllık %200 zamlandı. Trabzon'daki konut ve kira fiyatlarındaki sert yükselişle ilgili iki temel sebep ortaya çıktı. Bunlardan biri yüksek inşaat maliyetleri sebebiyle yeni konut yapılamaması. Diğeri, mevcut konut stoğunun giderek erimesi.

Trabzon'da satılık daireler 1,5 milyon TL'den başlıyor. Kente gelen yabancı turistler pansiyon ve otel yerine daire tutmayı tercih ediyor. Ev sahipleri yabancı turistlere evlerini yüksek meblağdan kiralıyor. Trabzon genelinde ortalama kira fiyatlarının 5 bin TL’ye ulaştığı da gelen bilgiler arasında.