İsrail'in Filistin'e uyguladığı şiddeti lanetleyenlerden biri de Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi oldu. KTÜ önünde düzenlenen buluşmada…

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü önünde toplanan grup, İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulmü lanetlerken, Gazze şehitlerini de en samimi duygularla andı. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın konuşma yaptığı anma programına akademisyen ve öğrenciler de katıldı.

Savaş hukukunu dahi hiçe sayan İsrail'in bu tutumu karşısında neredeyse tüm dünyanın sessiz kalması konusunda düşüncelerini dile getiren Çuvalcı, "Eli silahsız masumlar katledilebilir mi? Muhakeme yeteneğini kaybetmiş İsrail Yönetiminin bu hareketi vahşet ve soykırımdır ve terör devleti olduğunu göstermiştir" dedi.

Çuvalcı, sivilleri hedef alan bu zulme karşı herkesin yardım ve desteğini göstermesi gerektiğinden bahsederek, İsrail'in uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini, insan hakları ve barışı savunan egemen güçlerin bu harekete dur demesi gerektiğini anlattı.

KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Gazze için düzenlenen anma programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sözlerini de hatırlattı:

Filistin Sağlık Bakanlığından açıklama Filistin Sağlık Bakanlığından açıklama

"Dünya 5'den büyüktür ve birleşmiş milletlerin yeniden yapılandırılması söyleminin ne kadar haklı olduğu bu olayda kendini göstermektedir."

Çuvalcı, Filistin halkının en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşmasını dilediklerini ve Gazze ile Filistin'e Kızılay başta olmak üzere diğer hayır kurumlarının da nakdi yardım yapmasını dilediklerini belirtti.

Editör: Didem Bektaş