Trabzon’un şehir içi ulaşımında önemli bir dönüşüm oluşturması hedeflenen raylı sistem projesinde çalışmalar devam ediyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yakından takip ettiği proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, AYGM temsilcileri ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.
PROJENİN SON DURUMU MASAYA YATIRILDI
Toplantıda Trabzon Metrosu’nun mevcut aşaması, şantiye kurulumları ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar ele alındı.
İnşaat faaliyetlerinin kesintisiz şekilde devam etmesi için atılması gereken adımlar değerlendirilirken, ilgili kurumlar ile yüklenici firma arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi üzerinde duruldu.
Projenin ilerleyişinin düzenli şekilde takip edilmesi amacıyla değerlendirme toplantılarının periyodik olarak sürdürülmesi kararlaştırıldı.

AVNİ AKER’DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Hafif raylı sistemden metro projesine dönüştürülen hatta Avni Aker Millet Bahçesi İstasyonu’nda başlatılan çalışmalar sürüyor.
Orman Okulu yakınında bulunan Uzunkum 2 İstasyonu bölgesindeki tünel girişine yönelik çalışmaların da kısa süre içerisinde başlaması planlanıyor.
Ayrıca şantiye alanlarının oluşturulması ve tünel yapımında kullanılacak segmentlerin üretileceği tesislerin kurulmasına yönelik hazırlıklar devam ediyor.
HAT 16,5 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK
Trabzon Metrosu’nun Akyazı ile havalimanını birbirine bağlaması planlanıyor.
Yaklaşık 16,5 kilometre uzunluğunda olacak hattın büyük bölümünün yer altından geçirilmesi hedefleniyor.
Şehir Hastanesi’nden başlayarak güzergah boyunca yapılacak çalışmaların mevcut hazırlıkların tamamlanmasının ardından hız kazanacağı belirtildi.
BAŞKAN GENÇ: GÜN GÜN TAKİP EDECEĞİM
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daha önce proje sürecini “Gün gün, saat saat takip edeceğim” sözleriyle değerlendirmişti.
Genç, projenin Trabzon’a kazandırılmasında destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilgili milletvekilleri, bakanlık yetkilileri ve proje ekiplerine teşekkür etti.
Metro hattının tamamlanmasıyla birlikte Trabzon’un kent içi ulaşımında önemli bir rahatlama ve dönüşüm sağlanması hedefleniyor.





