Trabzon Müftülüğü ile il ve ilçe Kur'an Kurslarında 3 Kasım Perşembe günü gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikatı yapıldı.

3 Kasım 2022 Perşembe günü saat 10.00'da Trabzon İl Müftülüğü, İlçe Müftülükleri ve Kur'an Kurslarında eşzamanlı deprem tatbikatı gerçekleşti.

Tatbikatta, “Deprem anı çök-kapan-tutun ve tahliye” işlemleri yapıldı. Tüm Türkiye'de takdir toplayan deprem tatbikatı adeta gerçekmiş gibi yapıldı. Tatbikata katılanlar arasında;

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Ömer Kıratlı, Afet ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanı Mehmet Ali Öncü, Afet ve Acil Durum Trabzon İl Müdürlüğü personeli, Trabzon İl Müftülüğü, İlçe Müftülükleri ve Kur’an Kurslarından 9505 personel yer aldı.

Bugün saat 10.00'da sirenler çaldı ve tatbikata katılan herkes bulunduğu yerdeki en güvenli yerde uygulamaya geçti. İkinci sirende ise herkes toplanma yerinde bir araya geldi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, deprem tatbikatı sonrasında şunları aktardı:

"17 Ağustos depremini yaşamış biri olarak, Rabbim bu tür acıları bize bir daha yaşatmasın. Deprem bilincini oluşturmak için yaptığımız bu tatbikatın amacı, afetlerde yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçmekti. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve afete sürekli hazır halde bulundurmak amacımızdı. 2022 yılı afet tatbikat yılı olarak ilan edilmişti. Rabbim tüm vatandaşlarımızı afetlerden korusun.”

Editör: Didem Bektaş