Trabzon'daki Obezite Merkezi, son bir yılda 400 kişinin kilo vermesini ve obeziteden kurtulmasını sağlayarak büyük bir gurur kaynağı oldu.

Dünya genelinde her geçen sene artış gösteren obezite sorunu, insan hayatını tehdit eden en ciddi unsurlardan biri. Obezitenin altta yatan sebepleri genellikle bir hastalık olmakta. Türkiye'nin gururu Trabzon Obezite Merkezi ise son bir yılda 400 obez hastayı sağlığına kavuşturdu ve onlara kilo verdirdi. Konuyla ilgili açıklama, Trabzon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezi Sorumlusu Uzm. Dr. Volkan Atasoy'dan geldi.

Hastanenin bünyesinde hizmet veren Trabzon Obezite Merkezi, 2019 yılında Sağlık Bakanlığından onay alarak hizmete açıldı. Numune Kampüsü'nde kurulan Obezite Merkezi, bu hastalıktan muzdarip vatandaşların elinden tutmaya devam ediyor.

Atasoy, son 1 yılda merkeze gelen 400 hastaya toplamda 2 ton kilo verdirdiklerinden bahsetti. Obezite Merkezi'nde 3 hekim, diyetisyen, psikolog ve personeller görev alıyor. Türkiye'de 18 benzer kurum var. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ise tek örneği Trabzon'da. Trabzon şehir merkezinde verilen bu hizmet tamamen ücretsiz.

18 yaşın üzerindeki, VKİ 30'un üzerinde olan hastalar merkeze kabul ediliyor. Fizyoterapist eşliğinde spor yapmak imkanı sunuluyor. Tetkik ve değerlendirmeler uzmanlarca yapılarak hastalara sağlıklı bir şekilde kilo verdiriliyor.

Editör: Didem Bektaş