Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, mevcut otogar arazisi ile ilgili konuştu.

Zorluoğlu, “yürüttüğümüz projelerin finansmanı için kaynak bulmalıyız, bu kaynak şekillerinden bir tanesi de var olan gayrimenkullerin değerlendirilmesi. Mevcut otogar alanını da bu şekilde düşündük. Orası ile ilgili zaten Belediye Meclisinde karar almıştık.

İMARI ÖNCEKİ DÖNEMDE DEĞİŞTİ, BU DÖNEM KAT YÜKSEKLİĞİ ARTTIRILDI

Bizden önceki meclis döneminde o arazinin imarı ticaret, konut ve turizm olarak değiştirilmişti, emsali de belirlenmişti. Biz o arazinin emsalini değiştirmedik, sadece kat yüksekliğini attırdık. Yani taban alanı küçülecek ve bina yükselmiş olacak, yeşil alanı ile sosyal alanı artmış olacak. Sırf belediyeye gelin olsun diye orada büyük kütlelere müsade etmeyiz”

AÇIK İHALE İLE YAPILACAK! BU HAFTA TARİH ALINIR…

İhalenin ne zaman ve nasıl yapılacağına ise Başkan Zorluoğlu, “Arazinin satışı için hazırlıklar devam ediyor. Bu hafta Belediye Encümeni’nde ihale tarihi alınır, diye tahmin ediyorum. Arazinin değeri ile ilgili hem SPK Lisanslı Firmadan bilgi aldık, hem de belediye olarak değerlendirme yaptık. Açık ihale ile Devlet İhale Kanuna göre satış gerçekleşecek. Arzu eden kim olursa gelip ihaleye girebilecek. İhale Resmi Gazete’dedahi yayımlanacak. Şeffaf bir süreç olacak. Ortada merak edilecek bir şey yok, herkes rahat olsun” dedi. (Sonnokta)