Trabzon’un uzun yıllardır gündeminde yer alan şehir içi raylı ulaşım sistemi projesinde önemli bir aşamaya gelindi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla projede yer alacak durakları duyururken, çalışmaların başlangıcına 6 gün kaldığını “Son 6” mesajıyla duyurdu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin öncelikli yatırımları arasında gösterilen şehir içi raylı ulaşım sisteminde ilk kazmanın 1 Eylül 2026 tarihinde vurulması planlanıyor.

BAŞKAN GENÇ’TEN “SON 6” MESAJI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sosyal medya hesabından raylı sistem projesine ilişkin yeni bir paylaşım yaptı.

Projede yer alması planlanan durakların gösterildiği videoyu paylaşan Başkan Genç, “Son 6” mesajıyla 1 Eylül tarihine dikkat çekti.

Paylaşım, Trabzon’da uzun süredir beklenen raylı sistem projesinin hayata geçirilmesine yönelik geri sayımın başladığını bir kez daha gündeme taşıdı.

İLK KAZMA 1 EYLÜL’DE VURULACAK

Şehir içi ulaşımında yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirilen projede ilk kazmanın 1 Eylül 2026 tarihinde vurulması hedefleniyor.

Trabzon’un yaklaşık 50 yıllık hayali olarak nitelendirilen raylı sistem projesinin, kent içi ulaşımın rahatlatılmasına ve toplu taşıma seçeneklerinin geliştirilmesine önemli katkı sunması bekleniyor.

Çaykara’da İki Alan İhaleyle Kiraya Verilecek
Çaykara’da İki Alan İhaleyle Kiraya Verilecek
İçeriği Görüntüle

Projenin başlamasıyla birlikte Trabzon’un şehir içi ulaşım altyapısında bugüne kadarki en önemli yatırımlardan birinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

PROJE BAKANLIK KOORDİNASYONUNDA YÜRÜTÜLECEK

Raylı ulaşım sisteminin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülmesi planlanıyor.

Projenin yapım çalışmalarının ise Kalyon İnşaat ile Makyol İnşaat ortaklığı tarafından gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Kentte trafik yoğunluğunun azaltılması ve vatandaşların daha hızlı, konforlu ve düzenli toplu taşıma imkanına kavuşması açısından raylı sistem projesine büyük önem veriliyor.

GÖZLER 1 EYLÜL’E ÇEVRİLDİ

Trabzon’da gözler şimdi 1 Eylül’de gerçekleştirilecek başlangıç programına çevrildi.

İlk kazmanın vurulacağı törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon milletvekilleri ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in katılması bekleniyor.

Projenin başlangıcıyla birlikte güzergah, duraklar ve yapım sürecine ilişkin ayrıntıların da kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

TRABZON ULAŞIMINDA YENİ DÖNEM

Raylı sistem projesinin hayata geçirilmesiyle Trabzon’da toplu ulaşım sisteminin önemli ölçüde değişmesi hedefleniyor.

Şehir merkezindeki trafik yükünün azaltılması, toplu taşımanın daha cazip hale getirilmesi ve farklı bölgeler arasındaki ulaşım süresinin kısaltılması projenin temel hedefleri arasında yer alıyor.

Başkan Ahmet Metin Genç’in “Son 6” paylaşımıyla birlikte kentte raylı sistem heyecanı yeniden yükselirken, 1 Eylül tarihi Trabzon ulaşımı açısından önemli bir dönüm noktası olmaya hazırlanıyor.

Instagram Paylaşımı

TRABZON’DA RAYLI SİSTEM İÇİN SON 6

Trabzon’un yaklaşık 50 yıllık hayali olarak nitelendirilen şehir içi raylı ulaşım sistemi için geri sayım başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projede yer alacak durakları paylaşarak “Son 6” mesajını verdi.

İlk kazmanın 1 Eylül 2026 tarihinde vurulması planlanıyor.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon milletvekilleri ve Başkan Ahmet Metin Genç’in katılması bekleniyor.