Trabzon Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi yakında hizmet vermeye başlayacak.

Trabzon Ortahisar ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, seyir terasının yapım aşamasını ekibiyle birlikte kontrol etti. Genç, Boztepe Seyir Terası ile ilgili bilgiler verdi. Trabzonluların şehir merkezini seyredebileceği ve belli bir rotada yürüyüş yapabileceği projenin şu ana dek yüzde 70'ü tamamlandı. 700 metrelik yürüyüş yolunun yapımı biten projede yürüyüş ve seyir terasından başka kafe ve restoranlar da yer alacak.

Trabzon kentinin seyretmelik en güzel noktalarından biri olan Boztepe'yi altın gerdanlık tabir edilen yürüyüş yolu ve seyir terası ile taçlandıran proje, daha tamamlanmadan yoğun ilgi gördü.

5 bin metrekarelik alanda 1 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolu, yakında yerli ve yabancı turistik cazibe merkezlerinden biri olacak.

Kızlar Manastırı'ndan başlayan 1 km'lik seyir terası ve gezinti yolu, çok fonksiyonlu bir tesise dönüştürülecek. 3 metre genişlikte yürüyüş alanı, 20'şer metrelik 2 adet kent balkonu, çelik ayaklar üzerine inşa ediliyor. Projeye 2 adet kafeterya, ahşap ve cam seyir terasları dahil edilecek. Seyir terasındaki balkonlarda salıncak, oturma alanları ve yeşillikler olacak.

Başkan Genç, projenin yıl sonuna kadar tamamlanıp hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

Editör: Didem Bektaş