Trabzon site aidatları ev sahibi ve kiracıyı şok etti! Site ve apartman giderleri için ödenen aylık aidat bedeli 750 TL'ye kadar yükseltildi.

Trabzon konut fiyatları son dönemde coştu. Türkiye'nin en pahalı konutlarının satılıp kiralandığı ilde, site aidatları da vatandaşı çileden çıkarıyor. Kiralık ve satılık ev bulmak zorlaşmışken, hem ev sahiplerini hem de kiracılarını zor günler bekliyor. Trabzon site aidatları bir anda tavana fırlamış durumda. Apartman ve sitelerin elektrik, doğalgaz, su, aydınlatma, temizlik, bakım ve site görevlisi giderlerinde ciddi artışlar meydana geldi.

Trabzon kira fiyatları ve satılık konut fiyatları ayyuka çıkmışken, üzerine bir de 2-3 katına çıkan aidatlar söz konusu. Yakın zamana kadar bir sitenin aylık aidatı 100-200 TL bandındayken, şimdilerde bazı siteler 750 TL aidat istiyor.

Çukurçayır Mahallesi’nde siteler çok yoğun. Mahallede bir sitede aidat gideri 150 TL iken 3'e katlayarak 450 TL'ye ulaştı. Site sakinleri aidat bedelini 300 TL'ye yükselterek bu zammı protesto etti. Çukurçayır'da bazı siteler aidatı 750 TL yaptı. Artan aidatlar ödenemeceğince site yöneticileri ile site sakinleri arasında davalık olma durumu yaşanmaya başladı. Ödemeler yapılmadığında yasal süreç başlayarak mahkemeye gidiliyor.