Ortahisar ilçesindeki Trabzon Tarih Müzesi, bugünden itibaren 1 hafta boyunca çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Trabzon Merkez ilçesi Ortahisar’da Sarayatik Cami Sokak’taki Tarih Müzesi’nde ‘Proto Türk’ adlı bir resim sergisi düzenlendi. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında açılan resim sergisindeki 27 eserin tamamı Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi'nin Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurdan Uğur Aydın'a ait. Sanatseverlerin beğenisine sunulan 27 eser, bir hafta boyunca Trabzon'da sergilenecek.

Serginin açılışına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de katıldı. Serginin hem Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anısına hem de Türk tarihinin en güzel detaylarının sanata yansıtılmasına katkıda bulunduğu belirtildi.

Türkiye'nin çevre festivali 'ÇEVREFEST' Ankara'da başladı Türkiye'nin çevre festivali 'ÇEVREFEST' Ankara'da başladı

Genç, Trabzon'un bir sanat kenti olduğunu vurgularken, geleceke miras bırakan sanatçıların her daim yanında olduklarını söyledi.

Serginin ressamı Aydın ise resimlerinde Türk eserlerinden esinlendiğini ve bu çalışmaları Trabzon Tarih Müzesi'nde sergilemekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Editör: Didem Bektaş